Koncert violiniste Otaševića i pijanistkinje Mladenović u Banjaluci

256

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora sutra će se u 20 časova publici predstaviti istaknuti domaći violinista Ivan Otašević i ugledna pijanistkinja iz Beograda Natalija Mladenović.

Koncert će biti održan u okviru programa 3. Internacionalnog muzičkog festivala „JESENJA SONATA PLUS“. Ovaj koncert prvobitno je trebao biti održan u oktobru (10.10.) ali je zbog objektivnih razloga otkazan.

Broj mjesta u publici je ograničen, a obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu. Ivan Otašević je rođen u Beogradu, gdje stiče osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomirao je u klasi prof. Uroša Pešića na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, a zatim magistrirao na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u klasi prof. Marije Jokanović.

Od osnivanja Banjalučke filharmonije angažovan je kao umjetnički direktor u upravi, te kao koncertmajstor simfonijskog i gudačkog orkestra, a zatim i izvršni direktor Banjalučke filharmonije sa kojom realizuje i nastupa na preko 150 koncertnih nastupa u zemlji i inostranstvu.

Od 2005. godine je angažovan na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, a trenutno  je predavač u zvanju vanrednog profesora na smjeru Violina i rukovodilac je Katedre za gudačke instrumente.

Natalija Mladenović je rođena 1973. godine u Samari (Rusija). Od 1985. godine pohađala je Centralnu srednju specijalnu muzičku školu pri Državnom konzervatorijumu “P. I. Čajkovski” u Moskvi, gdje su njeni profesori bili Vladimir Bunjin i Anatolij Rjabov.

Sa sedamnaest godina je primljena na Moskovski Državni konzervatorijum “Čajkovski”, gdje je studirala u klasama Larise Dedove, Irine Osipove i Jevgenija Malinjina. Diplomirala je 1996. godine sa odličnim uspjehom. Od iste godine živi i radi u Beogradu.

Na Fakultetu Muzičke Umetnosti se zaposlila 1998. godine, kao umjetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente. Magistrirala je u klasi Nevene Popović, a trenutno je na završnoj godini doktorskih studija klavira pod mentorstvom red. prof. Lidije Stanković.

Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima “Petar Konjović” u Beogradu i “Rubinštajn” u Parizu.

Nastupala je kao solista sa orkestrima Samarske filharmonije, RTS-a, Umjetničkim ansamblom “Binički”, i dirigentima A. Šurevim, B. Suđićem, D. Vilićem.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!