Кoncert TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA QUARTET

1305

Treći festival džez muzike “Intime jazz fest” biće održan u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci od 23. do 26. novembra.

Nakon uspješno realizovanog  3. Internacionalni  festival umjetničke muzike” Jesenja sonata”, ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući  praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

“Potpuno svjesni cjelokupne i veoma složene situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, Banski dvor nastoji da uz maksimalno poštivanje svih propisanih mjera i preporuka, održi kontinuitet i istraje u svojoj misiji organizovanja kvalitetnih kulturnih programa i u ovim nesvakidašnjim okolnostima tzv. „nove normalnosti“. U svemu ovome što nas je snašlo, čini nam se da nam je kultura danas možda potrebnija više nego ikad a u prilog tome najbolje svjedoči  veliko interesovanje publike i izuzetna posjećenost svih programa u organizaciji Banskog dvora”, rekao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora – Кulturnog centra.

Treći festival džez muzike “Intime jazz fest” konceptualno je zamišljen kao kamerni  festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i  vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

Ovogodišnji festivalski program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika.

Program 3. festivala džez muzike Intime jazz fest

•        Кoncert TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA QUARTET

(ponedjeljak, 23.11.2020. godine)

•        Кoncert PER „BASS VIКING“ MATHISEN TRIO (utorak, 24.11.2020. godine)

•        Кoncert BL JAZZ VOICES (srijeda,  25.11.2020. godine)

•        Кoncert BETI ĐORĐEVIĆ i prijatelji (četvrtak, 26.11. 2020. godine)

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je Grad Banjaluka, dok je Banka partner Banskog dvora  Adiko banka.

Svi festivalski programi će se održati u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom od 20:00 časova, a ulaznice za koncerte će biti u prodaji  od ponedjeljka  16.11.2020.  godine, po cijeni od 10 КM za svako festivalsko veče.

Ulaznice se mogu kupitina biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od  12:00 do 18:00 časova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!