“Intim džez fest” od 23. do 26. novembra

341

Treći festival džez muzike “Intim džez fest” biće održan u Banskom dvoru u Banjaluci od 23. do 26. novembra.

Ovogodišnji program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika, koji će biti održani u Koncertnoj dvorani Banskog dvora sa početkom od 20.00 časova.

Ulaznice po cijeni od 10 KM za svako festivalsko veče mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora od sutra svakim danom, osim nedjeljom, od 12.00 do 18.00 časova.

Nakon uspješno realizovanog 3. Internacionalnog festivala umjetničke muzike “Јesenja sonata”, ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović kaže da, potpuno svjesni cjelokupne i veoma složene situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, nastoje da uz maksimalno poštivanje svih propisanih mjera i preporuka, održe kontinuitet i istraju u misiji organizovanja kvalitetnih programa u oblasti kulture i u ovim nesvakidašnjim okolnostima.

– U svemu ovome što nas je snašlo, čini nam se da nam je kultura danas možda potrebnija više nego ikad, a u prilog tome najbolje svjedoči veliko interesovanje publike i izuzetna posjećenost svih programa u organizaciji Banskog dvora – istakao je Matović.

“Intim džez fest” konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju, saopšteno je iz Banskog dvora.

Pokrovitelj ovogodišnjeg festivala je grad Banjaluka, a partner Banskog dvora je Adiko banka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!