Borac u derbiju M:tel Premijer lige BiH dočekuje Željezničar

384

Nakon tri vezana gostovanja u M:tel Premijer ligi BiH fudbaleri Borca će u derbiju 14. kola u ponedjeljak dočekati Željezničar.

U posljednja tri meča u gostima Banjalučani su doživjeli dva poraza i slavili su jedino kod Mladosti Doboj Kakanj. Sada će vraćaju na Gradski stadion koji je ove sezone neosvojiva tvrđava i u šest utakmica do sada osvojili su maksimalnih 18 bodova.

“Pred nama je serija utakmica u kojima će se pokazati karakter ekipe. Sve dobro što smo uradili u dosadašnjem dijelu dolazi na ispit. Na muci se poznaju igrači i nadam se da će to moji igrači u narednim derbijima opravdati”, rekao Vlado Jagodić, trener Borca.

Sa druge strane, Željezničar je jedan od timova koji su odlični u gostima ove sezone. U šest utakmica nisu doživjeli poraz i imaju skoro od četiri pobjede i dva remija.

“Plavi” su poznati kao ekipa koja igra bolje na strani pa su tako posljednji prvenstveni poraz u gostima doživjeli prije više od godinu dana i to 26. oktobra 2019, kada je bolji od njih bio Zrinjski u Mostaru.

Od tada su u Premijer ligi ostvarili sedam pobjeda i tri remija. Uz to sve dodajmo da Željezničar ima najbolju odbranu do sada i jedini su tim koji je primio manje od 10 golova, tačnije šest.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!