Rukometna reprezentacija BiH u nedjelju dočekuje Austriju

354

Nakon što je skupo prodala kožu i poražena u Njemačkoj (21:25), rukometna reprezentacija BiH u nedjelju naveče u Bugojnu dočekuje Austriju u drugom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Nakon što je skupo prodala kožu i poražena u Njemačkoj (21:25), rukometna reprezentacija BiH u nedjelju naveče u Bugojnu dočekuje Austriju u drugom kolu Grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Iako će ponovo biti oslabljeni, “zmajevi” će pokušati doći do zlata vrijedne pobjede protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto u grupi.

Sjajno odigranih 40 minuta u Diseldorfu, nakon kojih su držali u šaci moćnu Njemačku, daju bh. rukometašima nadu da, bez obzira na ogromne probleme i izostanak nekih ključnih igrača, mogu parirati i Austrijancima, koji su se mučili u prvom kolu protiv Estonije. Dodatne glavobolje selektoru BiH Bilalu Šumanu donijela je povreda Ivana Karačića, nakon čijeg izlaska je prelomljena utakmica u Diseldorfu u korist domaćina. Kako stvari stoje, male su šanse da se iskusni rukometaš stavi na raspolaganje Šumanu, koji je bio ponosan na izdanje protiv Njemačke.

“Bilo nam je zaista teško igrati. Imamo dosta problema u ekipi: 17 ili 18 igrača nisu mogli doputovati u Njemačku zbog virusa korona, imali smo samo 11 igrača od kojih su sedmorica igrala a da se nisu mogli previše mijenjati. Tako sam zaista ponosan na ovu ekipu”, istakao je Šuman, koji će i u nedjelju morati improvizirati s obzirom na oskudan roster.

I prije kvalifikacija bilo je jasno da će BiH glavnu bitku oko mjesta koje vodi na Euro voditi protiv Austrije. Zbog toga će se desetkovani bh. tim dobro morati odmoriti i što bolje spremiti za nedjelju. Iskusni Nikola Prce, koji je briljirao u četvrtak s osam golova, moraće imati mnogo veću pomoć saigrača nego inače, jer samo tako, uz agresivnu igru u odbrani, mogu doći do trijumfa koji bi “zmajeve” ostavio u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Koliko će to biti moguće vidjećemo, a nema sumnje da će svi oni koji će se suprotstaviti Austrijancima i ovaj put ostaviti srce na terenu.

Utakmica između BiH i Austrije igra se u nedjelju u Bugojnu s početkom u 20 sati.

Plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine će osigurati po dvije prvoplasirane, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa.

Za vikend se igraju utakmice i u ostalim grupama.

Sastaju se (subota):

  • Rusija – Ukrajina (13),
  • Finska – Danska (16)
  • Švajcarska – Sjeverna Makedonija (18.30),

nedjelja:

  • Litvanija – Portugal (15),
  • Estonija – Njemačka (15.15),
  • Kosovo – Švedska (17),
  • Turska – Slovenija (17),
  • Rumunija – Crna Gora (17.25),
  • Italija – Norveška (18).
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!