Parker: Ako ovo još malo potraje, umrijećemo!

310
Virus korona možda najveći udar ima trenutno na Francusku, gdje je na snazi karantin, a to sve znači i veliki problem za bilo kakve sportske aktivnosti.

Klubovi trpe velike gubitke, navijača odavno nema, a i odlažu se mnoge utakmice, te je kalendar sve više ispreturan.

Zbog toga se oglasio i Toni Parker, vlasnik kluba Asvel, koji je najavio da ova situacija vodi ka gašenju klubova.

– Ako ovo još malo potraje, umrijećemo, klubovi će se ugasiti – jasno je poručio Toni Parker.

– Ne možemo igrati pred praznim tribinama čitavu sezonu, to je nemoguće. Država mora da nam pomogne. Bilo bi dobro kada bi odustali od nameta, da nam olakšaju, makar dok traje ova situacija. Bojim se za košarku – zabrinut je bivši NBA igrač.

On je zatražio da se pronađe dogovor sa vlastima u Francuskoj povodom gorućeg problema.

– Na raspolaganju sam za razgovor, uvijek gledam naprijed i pronalazim rješenja. Francuska košarka ima resurse. U kriznim vremenima je izuzetno mobilisana. Ali na kraju dana, nećemo moći da činimo čuda. Možemo ovako da igramo i radimo ali mjesec dana, i to preuzimamo na sebe, međutim poslije će to biti nemoguće. Vlada je dugo imala stav da više ne bismo trebali zavisiti od lokalnih zajednica, gradskog novca itd. Upravo smo to i činili razvijajući marketing i partnerstvo sa našim sponzorima. Ali ovo nas ubija. Moramo da pokušamo da ujedinimo sve da bismo pronašli rješenje i spasili francusku košarku – istakao je Parker.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!