Tramp: Što se mene tiče pobijedili smo, obratićemo se Vrhovnom sudu

292

Američki predsjednik se obratio okupljenima u Bijeloj kući, rekavši da je pobijedio, i da se sprema za veliko slavlje.
Tramp se na bini pojavio sa prvom damom Melanijom Tramp i pozdravljen je aplauzom.

– Sada vidimo da jedna jako tužna grupa ljudi pokušava da diskredituje rezultate. Mi se spremamo za veliko slavlje, građani su izašli u rekordnom broju – rekao je Tramp.

On je dodao da nisu očekivali pobjede u nekim državama, i dodao da su osvojili velike pobjede u Ohaju, Džordžiji, Severnoj Karolini i mnogim drugim.

– Nikada nas neće stići u Džordžiji i Sjevernoj Karolini. Ali najvažnije je što vodimo u Pensilvaniji, i to imamo ogromnu prednost – rekao je Tramp, na šta je pozdravljen gromoglasnim aplauzom.

On je naglasio da su pobjede u Floridi, Teksasu i Ohaju veliki trijumfi, a zatim je prokomentarisao obustavljanje brojanja glasova.

– Pokušavaju da prevare javnost, ali iskreno, mi smo pobijedili. Tužno je to što pokušavaju, i zato ćemo se obratiti Vrhovnom sudu – istakao je predsjednik SAD.

Majk Pens, kandidat za potpredsjednika zahvalio se svima koji su glasali za Trampa.

– Dok broje glasove, mi ćemo ostati budni. Pravo glasa je osnov naše demokratije, i branićemo to pravo. Mi smo na putu ka pobijedi, i ponovo ćemo učiniti Ameriku velikom – rekao je Pens.

Ranije danas pristalicama iz Vilmingtona u Delaveru obratio se demokratski kandidat Džo Bajden, poručivši da vjeruje da je “na dobrom putu da pobijedi na izborima”.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!