Zbog nepoštovanja mjera zatvoreno sedam ugostiteljskih objekata u RS

425

Za sedam objekata u Republici Srpskoj tokom protekle sedmice izdata je mjera zabrane rada zbog nepoštovanja mjera za prevenciju širenja virusa korona, saopšteno je iz Republičkog Inspektorata.

U saopštenju se dodaje, prošle sedmice izvršene su 3.052 inspekcijske kontrole, a nepravilnosti su utvrđene u 25 slučajeva utvrđene zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM.

“U okviru provođenja navedenih mjera u protekla četiri mjeseca izvršeno je preko 23.000 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u iznosu od oko 356.000 KM, dok je za 29 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera zabrane rada. Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu, posebno u ugostiteljskim objektima u večernjim satima, sredstvima javnog prevoza, ali i drugim objektima za koje je specifična veća frekvencija građana”, navodi se u saopštenju Inspektorata.

Podsjećaju da je naša kolektivna odgovornost trenutno najbolja zaštita od širenja virusa, te su pozvali građane i privredne subjekte da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju.

“Zdravstvena zaštita stanovništva, isplate plata i socijalnih davanja ne smiju biti dovedeni u pitanje, a povećanje broja oboljelih, opterećenost zdravstvenih ustanova i udari koje privreda trpi posljednjih pola godine predstavljaju ozbiljan rizik i za naredni period”, zaključuje se u saopštenju Inspektorata.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!