UEFA razmišlja o EURO 2021. samo u Rusiji

360
Evropska fudbalska federacija razmišlja o organizaciji Evropskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je planirano, objavio je list Le Parizjen. EURO je trebao da bude održan ljetos u 12 država, ali je zbog pandemije korona virusa takmičenje pomereno za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Evropi sve više komplikuje, strahuje se kako organizacija EP u 12 zemalja neće biti moguća, prenosi Hina.

Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Јermenije u regionu Nagorno-Karabah.

Uefa zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parizjenu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji, koja se ljetos ponudila za domaćinstvo, ali je UEFA odlaganjem “kupila vreme” koje sada polako prolazi.

Iza Rusije stoji odlično organizovano Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje saopštava Kremlj redovno se preispituju.

EURO bi trebao da bude održan u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Monhen, Rim i Sankt Peterburg.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!