Narodno pozorište Srpske: Premijerno izvedena predstava “Derviš i smrt”

348

U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras je premijerno izvedena predstava “Derviš i smrt” po romanu Meše Selimovića, čiji je reditelj Dejan Projkovski.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je predstava “Derviš i smrt” izuzetan projekat koji je realizovalo Narodno pozorište Republike Srpske.

– Vrijeme korone je nekoliko mjeseci odgodilo premijerno izvođenje predstave, ali možemo biti ponosni na impozantnu premijeru – rekla je novinarima Trivićeva na premijeri predstave.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naglasio je da je od izuzetnog značaja to što je nakon nekoliko mjeseci Narodno pozorište premijerno izvelo predstavu “Derviš i smrt”.

– Ovu predstavu čekamo više od pola godine. Predstava je odlična i ima potencijal da bude jedna od najboljih koje je izvelo Narodno pozorišta – rekao je Radojičić.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Maja Dodig rekla je da je Projkovski kao reditelj u potpunosti ispunio zadatak jer se predstavom šalje snažna životna poruka

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!