Otvorena završna izložba radova studenata Akademije umjetnosti

425

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci otvorena je tradicionalna završna izložba radova studenata ove akademije, na kojoj su predstavljeni radovi više od 140 studenata.

Izložbu je otvorila dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Sanda Dodik, koja je pohvalila rad profesora i studenata, te izrazila zadovoljstvo što su stvoreni uslovi da se ona i održi, saopšteno je iz Akademije.

“Akademija umjetnosti na kraju svake akademske godine u junu predstavlja radove studenata. Nažalost, ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, nismo bili u mogućnosti da realizujemo izložbu u predviđenom periodu, pa smo je organizovali na početku nove akademske godine”, rekla je Dodikova.

Ona je istakla da je izložba prilika da se široj javnosti predstave radovi studenata, te da se pokaže da se i u ovim kritičnim okolnostima uspio realizovati rad na svim studijskim programima.

“Čestitam svim kolegama i studentima za uspješno organizovanu izložbu i želim vam sreću u daljem radu, a naše sugrađane pozivam da pogledaju izložbu”, rekla je Dodikova.

Koordinator 19. godišnje izložbe Borjana Mrđa čestitala je studentima koji su nagrađeni od institucija iz oblasti kulture i Akademije umjetnosti.

“Ovim dokazujemo da potpuno utičemo na kulturni život grada Banjaluke, ali i cijele regije, što jeste cilj Akademije, da ne bude samo institucija koja školuje studente, već i buduće umjetnike koji uveliko mijenjaju svoje okruženje i svoj kulturni prostor”, istakla je Mrđa.

Iz Akademije umjetnosti su naveli da je 19. godišnja izložba dobar način da ova visokoškolska ustanova pokaže talenat i kreativnost nove generacije mladih umjetnika, kojima će uručene nagrade biti podsticaj za dalji rad i napredak.

Na izložbi su predstavljeni radovi više 140 studenata sa studijskog programa Likovnih umjetnosti, odnosno smjerova Slikarstvo, Grafika, Intermedijalna umjetnost, Grafički dizajn i Fotografija.

Nagrade studentima su, osim Akademije, dodijelile i institucije kulture – Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Kulturni centar Banski dvor, Galerija “Sreten Stojanović” iz Prijedora, Muzej “Kozara” iz Prijedora, Galerija UDAS, te Kulturni obrazovni centar Laktaši, Art-klub “Prostor”, kao i Zavičajni muzej Gradiška.

Izložba je otvorena do 31. novembra 2020. godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!