U Srbiji zatvaraju škole kad pređu 500 zaraženih u danu

328
Treći talas je u toku, zatvaraćemo kafiće i ograničiti okupljanje na pet osoba gdje korona bude buktala, a nastava svugde može onlajn.

Treći talas korone uveliko je u toku i ako se ne budemo urazumili i poštovali protivepidemijske mjere, za dvije nedjelje imaćemo više od 500 oboljelih dnevno, a kad pređemo taj broj, moguće je da ćemo odlučiti da više ne bude nastave u školama i na fakultetima, već će nastava biti isključivo onlajn, od kuće.

Prethodnih dana smo se opasno približavali brojki od 200 oboljelih za dan.

– Ova nedjelja biće veliki test, uvjerićemo se da li je i onaj dio naroda koji ne poštuje baš mnogo mjere shvatio da je ozbiljno i da li svi naši apeli imaju nekog uspjeha ili smo osuđeni na potpuni neuspjeh. Za mene je prijatno iznenađenje što se u Nišu prethodna dva-tri dana, kao i u nekim drugim gradovima, ugostitelji pridržavaju radnog vremena do 23 sata. Ako i u Beogradu bude krenulo kako valja, onda nećemo preći 100-150 novih pozitivnih dnevno. Međutim, ukoliko u Beogradu ne bude shvaćeno koliko je situacija ozbiljna, kao i u Novom Pazaru, koji je ukinuo pa ponovo vratio vanrednu situaciju pod pritiskom s vrha, imaćemo najmanje 300-400 novih slučajeva dnevno vrlo brzo.

A šta će biti sa školama i fakultetima?

– Škole i fakulteti se zasad drže. Ali ako pređemo 500 zaraženih za dan, što je realno očekivati da će se desiti u naredne dvije nedjelje, ako se narod ne uozbilji, nastava više neće biti u školama i na fakultetima, već isključivo onlajn.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!