Poetsko veče sa Mašom Živković i Vladanom Perlić u Banskom dvoru

406
U okviru programa “Poeziju će svi čitati”, u utora, 6. oktobra, u 20.00 časova u Banskom dvoru predstaviće se pjesnikinje Maša Živković i Vladana Perlić.

 

Maša Živković rođena je 1994. godine u Beogradu. Završila je Filološku gimnaziju, a sada je studentkinja Filozofskog fakulteta na Odeljenju za klasične nauke.

Pohađala je radionice kod Ognjenke Lakićević, a potom i kod Zvonka Karanovića.

Učestvovala je na 34. festivalu mladih pesnika Dani poezije u Zaječaru i festivalu kulture Slovo Gorčina u Stocu. Dobitnica je druge nagrade Mak Dizdar za 2019. godinu.

“Kroz visoku travu” joj je prva zbirka pjesama u izdanju PPM Enklave.

Vladana Perlić, pjesnikinja i spisateljica, rođena je 1995. godine u Banjaluci. Objavila je zbirku poezije “Kucanje na vrata kule” (2020), za koju je dobila nagradu”Novica Tadić”.

Dobitnica je prve nagrade Ratkovićeve večeri poezije za 2020. godinu. Bila je finalistkinja konkursa Trećeg Trga 2020. i SKC-a iz Kragujevca 2020, dobila drugu nagradu na konkursu “Slovo Gorčina” u Stocu za 2018. i 2020. godinu, treću nagradu na Festivalu poezije mladih u Vrbasu 2020. i na konkursu Capre Diem 2020.

Trenutno je u finalu Međunarodnog festivala kratke književne forme Zaton. Poezija joj je prevođena na francuski, njemački, engleski, mađarski, poljski i hindi.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj mjesta u publici je ograničen.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!