Banjaluka: Na festivalu pozorišta za djecu 12 predstava iz osam država

377

U Banjaluci će u utorak, 6. oktobra, biti otvoren 19. Međunarodni festival pozorišta za djecu, na kojem će se takmičiti 12 predstava iz osam država.

Ljiljana Labović Marinković, direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske gdje će biti održan Festival, izrazila je zadovoljstvo što će manifestaciju otvoriti Malo pozorište “Duško Radović” i predstava “Guliver”.

– Glumci, uprkos nevoljama koje je izaziva epidemija virusa korona, treba da sačuvaju integritet posla kojim se bave, odnosno umjetnosti, te je organizacija ovog festivala bila i delikatna, ali i izazovna – rekla je Marinkovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je napomenula da je planirano da pozorišta iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, te iz Mostara i Sarajeva dođu u Banjaluku i svoje predstave izvedu uživo na sceni, dok će predstave pozorišta iz Poljske, Španije, Češke i Bugarske biti prikazane onlajn.

Selektor Festivala Slobodan Perišić rekao je da je Dječije pozorište Republike Srpske posljednjih 20 godina svojom repertoarskom politikom gradilo određen status, te dostiglo zavidan nivo u regionu, a i šire.

– Za taj rezultat veoma je doprinio i ovaj festival, čije trajanje pokazuje da našu kuću poštuju teatri iz cijelog svijeta, koji se rado odazivaju pozivu da učestvuju u festivalskom programu – istakao je Perišić.

Pokrovitelj Festivala, koji će trajati do 13. oktobra, je kabinet predsjednika Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!