“Smijanje na tri jezika” 3. i 4. oktobra u Domu omladine u Banjaluci

382

Karavan komedije “Smijanje na tri jezika” biće održan u subotu i nedjelju, 3. i 4. oktobra, u Domu omladine u Banjaluci, a publika će biti u prilici da uživa u nastupima komičara Mirka Komljenovića, Omera Hodžića, Hazima Mujčinovića i Navida Bulbulije.

U okviru dvodnevnog programa posvećenog stand-up komediji posjetioci će moći prisustvovati i radionicama koje propagiraju ovaj žanr komedije u kojem komičar nastupa uživo pred publikom.

Mirko Komljenović, komičar iz Banjaluke, ističe da će posjetioci karavana humora moći prisustvovati radionicama u subotu i nedjelju u periodu od 14 do 16 časova, a da će subota veče od 20.30 biti rezervisana za stand-up nastupe.

“Isti termin u nedjelju je namijenjen za ‘Open Mic’, takmičenje komičara početnika. Pobjednik takmičenja kao nagradu dobija tablet i plasman na festival, koji će se 13. i 14. novembra održati u Banjaluci. Svi sadržaji se dešavaju u Domu omladine i potpuno su besplatni”, poručio je Komljenović.

Komičar dodaje da će polaznici radionica imati priliku da se upute u neke od tehnika koje se koriste u stand-up komediji, a kada je u pitanju sam naziv događaja “Smijanje na tri jezika”, Komljenović kroz smijeh kaže da je naziv u skladu s Dejtonom.

“Smijeh liječi dušu i potreban nam je svaki dan, a pogotovo nakon perioda izolacije, policijskih časova i svih vrsta distanci. Komedija ne može pobijediti virus, ali nam može olakšati dane i makar malo pročistiti um od bombardovanja korona informacijama”, rekao je Komljenović.

Njegov kolega iz Mostara Omer Hodžić rekao je da se nada da će na najavljenom događaju biti mnogo smijeha.

“Takve večeri su obično najzabavnije za gledanje jer se teško može desiti da od četiri komičara nema nijedan koji se vama sviđa, a i svaki komičar je motiviran da napravi bolji nastup od prethodnog”, rekao je Hodžić.

Mostarac je i ranije nastupao u Banjaluci, pa dodaje da je banjalučka publika pomalo razmažena zbog kvalitetnih nastupa domaćih komičara.

“S obzirom na dugogodišnji rad Mirka Komljenovića Mirkana, Dušana Jokića i Igora Kalabe, publika je poprilično razmažena. Navikli su i na dobru satiru i na dobru stand-up komediju”, rekao je Hodžić.

Komičar dodaje da su on i njegove kolege period izolacije teško podnijeli i da su se snalazili na razne načine, ali da nade za optimizam svakako ima.

“Preživjeli smo i gore stvari, neće nas ni kovid ubiti. Sada se već može pomalo raditi, ali stand-up i kovid zaista ne idu zajednu. Mi govorimo ljudima da dođu na događaje, a cijeli svijet govori da ostanu kod kuće. Nama je potrebno da ljudi sjede jedni blizu drugih kako bi se smijeh širio. Problem je što se tako i virus širi. Ali snaći ćemo se. Prilagodićemo se mjerama i naći način da napravimo dobar nastup u Banjaluci i drugim gradovima”, rekao je Hodžić.

Ulaz na karavan humora “Smijeh na tri jezika” je besplatan za posjetioce, a nakon Banjaluke seli u Tuzlu i Sarajevo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!