Počinje 20. izdanje ABA lige, košarkaši Igokee dočekuju Megu

394
aba liga

Sezona 2020/2021. regionalne ABA lige je jubilarna – 20, a kao i sva ostala takmičenja, startovaće pod posebnim uslovima zbog pandemije virusa korona. Biće jedinstvena i po tome što nijedna ekipa neće braniti titulu.

Ulazak u novu sezonu nije baš idealan, što je viđeno na posljednjim sastancima Uprave lige. Mnogo stvari je ostalo neriješeno, ali je na kraju odlučeno da šampionat počne, a da se problemi rješavaju u hodu. Završni dio prošle sezone je izostao zbog širenja kovida-19, a novina je i što će se za krunu boriti 14 timova, umjesto 12, koliko ih je bilo prošle godine.

Dvanaest klubova je isto kao i prošle sezone, a to su Budućnost, Cedevita Olimpija, Cibona, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Primorska, Mega, Mornar, Partizan i Zadar, dok su novajlije koje su dobile specijalnu pozivnicu čačanski Borac i Split.

I ove godine favoriti za najviša mjesta su beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda, podgorička Budućnost, Cedevita Olimpija, a neke procjene govore da će Mornar ove sezone mnogima pomrsiti konce jer je napravio ozbiljan tim.

Bh. predstavnik u regionalnom takmičenje i ove godine je Igokea, koja je značajno rekonstruisala tim. Biće opasan protivnik svakom sastavu bez obzira na to što im je planove poremetila pojava korone kod nekih igrača i što ove sezone igraju na dva fronta jer su se plasirali u FIBA Ligu šampiona.

Na otvaranju sezone košarkaši Igokee u subotu u Laktašima igraju protiv Mege, s kojom nemaju dobar omjer. Petnaest puta su se susreli do sada u ABA ligi, Mega je 11 puta slavila, od čega pet puta kada je bila gost. Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1,35. Odigraj onlajn i pogledaj sve kvote na Mozzart Bet sajtu.

“Sigurno će biti nezgodan protivnik, tu su mladi i talentovani momci, dosta agresivni i u jednom i u drugom smjeru i mogu biti jako opasni ako im se dopusti njihov ritam igre. Moram da kažem za svoj tim, poznato je da smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i da se na povratku sa turnira dva-tri dana vidjela ta psihološka i energetska istrošenost. Ipak u drugom dijelu sedmice su se malo probudili i ozbiljnije pristupili trenažnom procesu. Očekujem dobar odgovor na njihovu mladost i energiju koju posjeduje Mega, a mi imamo kvaliteta da se suprotstavimo njima i da nametnemo svoj sistem igre. Kao trener se nadam da ćemo u 1. kolu ABA lige, nažalost bez publike, ostvariti i prvu pobjedu”, kazao je Dragan Bajić, trener Igokee, i dodao:

“Počinje nova sezona ABA lige, a specifično je da će prva utakmica biti igrana bez prisustva publike. Sigurno ostaje žal jer je publika željna košarke, ali šta je tu je. Moramo se prilagoditi ovoj situaciji.”

Mornarova premijera u ABA ligi biće tek 9. oktobra. Utakmica protiv Zadra u dvorani “Krešimir Ćosić”, koja je bila zakazana za nedjelju, odložena je na zahtjev domaćeg kluba, koji u subotu ima meč hrvatskog šampionata.

Parovi 1. kola, danas, 18:  FMP – Primorska, subota do 18: Igokea – Mega, od 19: Budućnost – Split, od 21: Partizan – Borac, nedjelja od 20: Cedevita Olimpija – Krka, ponedjeljak od 18: Cibona – Crvena zvezda, 9. oktobra: Zadar – Mornar.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!