Besplatna vikend radionica za polaznike uzrasta 15 – 25 godina

364

Srednjoškolci i studenti uzrasta 15 – 25 godina ovu jesen imaće priliku da usvoje nova digitalna znanja i vještine na vikend radionici „Znalac Digitalac“ koju organizuje Centar za Digitalni Razvoj Banjaluka, a realizuje Moja Digitalna Akademija.

Deset polaznika koji budu ispunjavali uslove za učešće u radionici će kroz stvarne primjere i praktičnu nastavu usvojiti tržišno primjenjiva znanja i osnovne vještine iz oblasti informacionih tehnologija koji nisu predmet učenja tokom redovnog školovanja.

Polaznici će biti obučeni da poznaju osnove grafičkog dizajna, veb dizajna, kao i osnove marketinga i oglašavanja na internetu.

Nastava će se odvijati u trajanju od ukupno 12 časova, raspoređenih u dva vikend dana. Početak “Znalac Digitalac” radionice planiran je 17. oktobra 2020. godine.

Polaznici će, između ostalog imati priliku da nauče koji su to najtraženiji digitalni poslovi, koje vještine su im potrebne kako bi uspješno počeli da zarađuju,  šta je potrebno da bi se napravio kvalitetan veb sajt, te koja znanja su neophodna da posjeduju kako bi se bavili veb dizajnom.

Polaznici će naučiti i koje su osnove grafičkog dizajna, na kojim mjestima mogu pronaći besplatnu i kvalitetnu edukaciju online, gdje se nalaze besplatni resursi za rad i kako početi sa radom kao freelance grafički dizajner?

Centar Za Digitalni Razvoj Banjaluka u proteklom periodu već je realizovao dvije uspješne radionice za srednjoškolice i studente iz ranjivih socijalnih grupa.

– Tokom 2019. godine realizovali smo „Ljetnu školu digitalnih vještina“ i IT radionicu „Ja na webu“ gdje smo imali priliku da se družimo sa mladim ljudima koji su pokazali veliki talenat i interesovanje za digitalne poslove. Vodeći se prethodnim iskustvom i željom da što veći broj mladih ljudi na vrijeme upoznamo sa mogućnostima koje nude digitalne tehnologije organizovali smo vikend radionicu „Znalac Digitalac“ na kojoj očekujemo jednako interesovanje i entuzijazam polaznika koji smo imali i u prethodnim radionicama. Radujemo se novim projektima edukativnog karaktera i zadovoljstvo nam je raditi sa mladim ljudima – rekli su iz Centra Za Digitalni Razvoj.

Na vikend radionicu „Znalac Digitalac“ mogu se prijaviti svi zainteresovani za učenje digitalnih vještina, starosne dobi do 15 do 25 godina. Prednost imaju polaznici koji dolaze iz socijalno ugroženih kategorija.

Više informacija o načinu prijave na radionicu „Znalac Digitalac“, koju realizuje realizuje Moja Digitalna Akademija možete pronaći na veb sajtu Centar Za Digitalni Razvoj.

( srpskainfo )

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!