Fiat priprema još jedno ažuriranje za 500L

457

Italijanska marka još jednom će osvježiti model 500L kako bi mu produžili tržišni vijek trajanja.

Ovo su u suštini dobre vijesti za Kragujevac, jer bi restilizacija mogla značiti i veći broj prodatih primjeraka, ali i garancije da će fabrika raditi i naredne godine.

Mediji sa Apeninskog poluostrva ne govore precizno šta Fiat tačno priprema kroz ažuriranje modela 500L.

Nije poznato da li će biti nekih većih estetskih izmjena, mada ih je teško i očekivati, jer se ipak radi o automobilu koji je u poznoj fazi karijere. Moguće je da će biti suptilnih unapređenja, ali i to je pod ozbiljnim znakom pitanja.

Ono što italijanski novinari navode to je da će u ponudi ostati dizel agregati radne zapremine 1,3 i 1,6 litara. Kada je riječ o benzincima, tu već postoje neodumice. Glavno pitanje je da li će Fiat riješiti da primjeni sistem blagog hibrida i kod 500L.

Kada je riječ o budućnosti za ovaj mali gradski MPV, ona zapravo i ne postoji. Gotovo je sigurno da će 500L nakon aktuelne iteracije otići u penziju, ali se postavlja pitanje da li će biti nasljednika?

Već duže vrijeme se piše o potencijalnom 500XL koji bi ti trebalo da zamijeni i 500L i 500X. Vjeruje se da bi ovaj model pripadao SUV segmentu, i da bi bio postavljen na CMP platformu.

Slično je i sa pogonom u Kragujevcu. Njegova sudbina zavisiće od toga šta u planu ima buduće rukovodstvo Stellantisa, entiteta koji će nastati spajanjem FCA i PSA. Jasno je da pogon u Šumadiji ima potencijala, ali pitanje je da li će to biti prepoznato i da li će se fabrika u Kragujevcu uklopiti u strategiju novonastale kompanije.

(AutoRepublika)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!