Vladan Danilović napušta banjalučki Borac i seli se, u transferu vrijednom oko million maraka

547
Vladan Danilović napušta banjalučki Borac i seli se, u transferu vrijednom oko million maraka uz određene procente, u portugalski Nacional.

To je bila fudbalska vijest dana juče u Bosni i Hercegovini, a danas se, na redovnoj konferenciji za novinare, najvećeg transfera u istoriji kluba iz Platonove ulice, dotakao i trener Vlado Јagodić, koji je tačno prije četiri godine, u duelu dva Borca, banjalučkog i šamačkog, dao Vladanu šansu da debituje u crveno-plavom dresu.

– Koristim priliku da Vladanu javno poželim sve najbolje u nastavku karijere. Siguran sam da će izrasti u pravog igrača evropskih razmjera jer mu je ovdje bilo mnogo teško zajedno sa klubom u prošlom periodu, ali uradio je pravu stvar. Naravno da ostajemo hendikepirani u ovom trenutku tim odlaskom, ali vi znate da sam ja vama iskreno pričao da ćemo mi vjerovatno nakon završetka naše evropske epizode ostati bez Danilovića. To je i bio cilj i drago mi je da klub radi planski. Јa sam juče i igračima napomenuo da moraju da budu svjesni da u ovom trenutku imaju sreću da funkcionišu u klubu koji radi planski. Svi mladi igrači koji dobijaju priliku i koji će tek da je dobiju treba da imaju ovo ispred sebe u razmišljanjima, odnosno da ovo i njima može da se desi. Naravno da je za klub izuzetno bitno što smo u Evropi nešto napravili, a upravo Evropa plasira igrače –  rekao je Јagodić.

Nije, ističe strateg crveno-plavih, slučajno što “Žuti” karijeru nastavlja upravo u Portugalu, te najavljuje nova imena do kraja prelaznog roka, koji traje do 5. oktobra.

– Vladan je odigrao niz dobrih utakmica, a ta partija protiv Rio Avea obilježila je njegove partije u ovom dijelu sezone. Mi moramo reagovati, to dobro znamo jer smo prethodno ostali bez Bosančića za kojeg smo mi smatrali da je jedan od mladih igrača koji bi u datom momentu mogao da naslijedi Vladana. Sad nemamo nijednog od njih. Vidjeli ste da je Vladan bio malo više ofanzivan u ovoj polusezoni nego do sada i to je dalo signale i njemu da može da postiže golove. Sve je to išlo kako treba, tražimo takav tip igrača. Mi u rosteru imamo raspoloživih snaga za ovu poziciju, a to ćete vidjeti već sutra, međutim, moramo da imamo širinu. Ići u dva takmičenja bez toga pomalo je riskantno. Vidi se na primjeru Sarajeva i Zrinjskog, koji su sinoć igrali u Evropi, da i za tu treću fazu, a kamoli za grupnu, treba imati 22 igrača. Tražićemo rješenje u našim rezervama, ali isto tako, sigurni smo, a tome smo unutar kluba sinoć i razgovarali, da ćemo angažovati jednog ili dva igrača do 5. oktobra, odnosno do kraja prelaznog roka jer mi to moramo da uradimo. Želja mi je bila da imam igrača koji bi već sutra umjesto Vladana mogao da igra, da bude spreman da ‘uskoči’. To se nije desilo iz mnogo nekih razloga, ali mislim da će ova sljedeća reprezentativna pauza meni donijeti komociju da mogu da tog novog ili nove igrače spojim sa ekipom kako bi dali doprinos. Igra se 19 kola, ide i Kup, tako da moramo da imamo širinu kako bismo napravili preduslov da se na proljeće ponovo izbori Evropa i da se opet radi ovo što se radilo, i povrat sredstava i transferi – kaže Јagodić.

Opcija za dolazak u Borac, podvlači Јagodić, više nije Marin Ljubičić.

– Mene je taj momak razočarao. Možda nije ni mjesto ni vrijeme da o tome pričamo, ali ne volim kad igrači ističu svoju vrijednost, a onda čekaju da prođe više od pola utakmica da došu da igraju kod nas. Takvi nam nisu potrebni. Imamo neke mogućnosti, radi se na tome i mislim da će nova imena biti adekvatna za nas. Ne želimo da dovodimo igrače iz inostranstva koji su u poznim godinama, za tim zaista nema potrebe. Јa vjerujem u ovu moju grupu igrača da i ovakva kakva je može da iznese teret polusezone, ali bi rizik bio prevelik, a to ne želimo, pogotovo sad kad dođu loši tereni, ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da dođe do neke povrede – zaključio je Јagodić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!