“Nova škola za novo doba”, novi portal za učenike, nastavnike i roditelje

355

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pokrenulo je novi portal “Nova škola za novo doba” koji je od danas dostupan svim korisnicima.

Ovaj portal služiće za predstavljanje aktivnosti Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske koje se odnose na realizovane i započete reformske procese u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja. Pored informacija iz djelokruga rada Ministarstva prosvjete i kulture, sve škole u Republici Srpskoj imaće mogućnost da na ovom portalu predstave najznačajnije aktivnosti, a u vezi sa reformskim procesima.

Кombinacija tradicionalnog oblika  učenja, interaktivne nastave i upotreba novih tehnologija u nastavi u osnovi je razvojnog modela na kojem se temelji započeti reformski proces u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj.

“Cilj nam je da stvorimo sve preduslove za zdrav rast i razvoj učenika, da ih rasteretimo suvišnog gradiva i motivišemo da stiču znanja i vještine koje će sutra znati primijeniti u životu. Uvjereni smo da su u ovom procesu svi učesnici  jednako važni, od stručnih i ekspertskih timova koji  putem temeljnih analiza donose najbolja rješenja, stručnih institucija koje će taj posao valorizovati i učiniti primjenjivim u novom vaspitno-obrazovnom procesu, zatim učenika, njihovih roditelja, rukovodstva škole, stručnih službi i posebno nastavnika, čija je uloga nezamjenjiva i presudna u cijelom procesu”, saošteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

U vezi sa tim, cilj Ministarstva je da reformske pravce i aktivnosti približi svim učenicima, nastavnicima i roditeljima kako bi zajedno gradili “novu školu za novo doba” i unaprijedili vaspitno-obrazovni sistem na korist cijele društvene zajednice i razvoja Republike Srpske.

Novi portal je dostupan na www.novaskolazanovodoba.com.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!