Bajagin album izlazi 14. septembra, sadrži i hitove Zdravka Čolića

400

Novi studijski album grupe Bajaga i Instruktori “Ovaj svet se menja” izlazi 14. septembra, u izdanju dvije najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i “Croatia records”.

I prethodni CD “U sali lom” (2018) bio je objavljen u koprodukciji ove dvije muzičke kompanije, a novi album sadrži devet pjesama.

Riječ je o već dobro poznatim numerama koje je lider benda Bajaga pisao za druge izvođače, ili je u pitanju primenjena muzika za film, pozorište i TV serije, tako da je novi projekat zapravo zanimljiv koncept.

Momčilo Bajagić Bajaga, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu usljed pandemije kovida-19 da se posvete dva mjeseca ovom materijalu.

Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića “Tvoje oči” i “Moja draga”, zatim “Ja sam se ložio na tebe”, koju je Bajaga napisao još kao član “Riblje čorbe”, “Ni na nebu ni na zemlji” – naslovna pjesma iz istoimenog filma Miše Radivojevića (1994), tema iz serije “Otvorena vrata”, kao i “Mladost” iz mjuzikla “Ženidba i udadba” (Pozorište na Terazijama), sa izmenjenim tekstom, i sada se spominje velikan Arsen Dedić, što će izazvati posebne emocije.

Naslovna pjesma “Ovaj svet se menja” otvara album i u planu je da bude ekranizovana uskoro u vidu muzičkog spota.

Od novijih kompoziija na albumu su prisutne dvije numere nastale ove godine, vezane za film “Hotel Beograd”.

Publici je već poznata “Darja”, koju Bajaga pjeva sa Milošem Bikovićem, glavnim glumcem u filmu, ali i pjesma “Kako se to naziva”, što se čuje u odjavnoj špici djela.

Na albumu gostuju i frontmen benda “Irie FM” Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara).

Omot je koncipiran tako da izgleda kao stranice pasoša, za šta je zaslužan takođe Vukašin Marković.

“Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto, a ja nikada nisam pevao ‘Ja sam se ložio na tebe’, ‘Moja draga’, ‘Tvoje oči’, ljudi dosta vole pesmu iz ‘Otvorenih vrata’, objašnjava Bajagić u zvaničnom saopštenju.

Pisac tekstova, autor kompozicija, aranžmana i pjevač dodaje da su se za vrijeme korone uglavnom bavili otkazivanjem koncerata, i onda im je spas bio kada su pripremali ovaj album dva mjeseca, te da su na dobar način iskoristili “mrtvo vrijeme”.

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom epidemije, i za sada, jedini zakazan koncert je sa makedonskim orkestrom i horom 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.

Iako bi na sam stadion moglo da stane 10.000 ljudi, u prodaju je pušteno između 1.500 i 2.000 ulaznica, zbog virusa korona, kako navodi Bajaga u pismu javnosti, i dodaje da će tamo svi u publici biti sa maskama.

Taj koncert će biti prvi Bajage i Instruktora nakon nastupa 7. marta u Osijeku.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!