“Jedinstven i drugačiji projekat”: Izložba fotografija Aleksandra Čavića

420
U Podrum sceni “Banjalučkog studentskog pozorišta“ početkom septembra publika je mogla da pogleda izložbu Aleksandra Čavića koja sadrži fotografije nastale u okviru projekta “Omnibus of young dramaturgs from EU and BIH”, koji se u potpunosti realizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini/Specijalnog predstavnika EU u BiH.   

U periodu jula i avgusta 2020. godine u okviru projekata „Omnibusi mladih dramaturga iz EU i BIH“ realizovano je ukupno dvadeset i sedam radionica na kojima je učestovao isto toliko mladih pisaca iz svih krajeva Evropske unije i Bosne i Hercegovine, kao i petnaest mladih glumaca – članova i saradnika Banjalučkog studentskog pozorišta.

Izložba Aleksandra Čavića obuhvata trideset i dvije fotografije nastale u periodu od 23. jula do 20. avgusta tekuće godine u Podrum sceni, a kao mladi glumci amateri na fotografijama se pojavljuju: Andrea Stojković, Katarina Arnaut, Una Radulović, Vladana Savić, Virdžinija Ugrčić, Jelena Stojaković, Miljana Orašanin, Mladen Erak, Miloš Azarić, Branko Lošić, Stefan Jarić, dvoje glumaca profesionalaca: Dragana Ilić i Anando Čenić, te učesnik prve radionice Adnan Selimović.  Izložba je koncipirana kao putujuća metafora zastave Evropske unije, tako da će  pored Banje Luke priliku da je pogledaju imati i građani Jajca (Dom kulture u Jajcu), Novog Grada (Kulturno-obrazovni centar Novi Grad), Zenice (Bosanskom narodnom pozorištu Zenica) i Sarajeva (Pozorište mladih Sarajevo) i to u okviru festivala: „Kestenburg Remainder“, „Pozorišnih/Kazališnih igara u Jajcu“, kao i „Juventafestu“. Prolog izložbe, odnosno jedan njegov segment već je prikazan građanima Jajca, a epilog izložbe biće u Banjaluci sve do 21. septembra 2020. godine kada je planiran završetak projekta „Omnibusi mladih dramaturga iz Evropske unije i Bosne i Hercegovine“.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam dio ovog projekta koji je jedinstven i drugačiji od svih ostalih koje sam do sada radio. Kako mladim piscima i glumcima, tako  i meni, ovo je bio izazov, da za 20 minuta koliko je trajala radionica napravim fotografije koje će vjerodostojno prikazati scene na kojima su mladi pisci i glumci radili 24 sata i koje su predstavljene na ovoj izložbi“, rekao je autor izložbe Aleksandar Čavić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!