Filmska muzika odjekivala Banskim dvorom

540

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je nastup dua viola pod nazivom “Veče filmske muzike”, gdje su nastupili bračni par Milica i Đorđe Milovanović, koji stoje iza imena “Duola”.

Koncert je održan uz primjenu svih propisanih mjera i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance.

Publika je imala priliku da uživa u kompozicijama iz kultnih filmova, među kojima su “Kum”, “Čarobnjak iz Oza”, “Cinema Paradiso”, “Underground”, “Grlom u jagode”, “Šindlerova lista”, “Hrabro srce”, “Doručak kod Tifanija” i mnogim drugim svjetski poznatim numerama.

“Atmosfera je bila predivna bez obzira na ova ograničenja broja posjetilaca. Možda je to dalo neku drugačiju dozu intimnosti sa publikom, osjećali smo jedni druge kako dišemo. Imali smo potpunu komunikaciju s njima”, rekla je Milovanovićeva.

Violinistkinja je dodala da su tokom pripreme ovog repertoara prošli kroz različite filmske žanrove.

Duo viola “Duola” prije nekoliko dana u svom dvorištu u banjalučkom naselju Ada upriličio je koncert klasične muzike. Ovaj talentovani muzički par ističe da su na ideju o održavanju koncerta, koji su nazvali “Može i ovako”, došli zbog globalne situacije izazvane pandemijom virusa korona.

“Kako smo svi mi iz sektora umjetnosti pogođeni brojnim ograničenjima, onda smo razmišljali koji je najbolji način da započnemo nešto naše, novo i u skladu sa situacijom. Rezultat toga je upravo koncert ‘Može i ovako’, čiji naziv govori da uvijek postoji način, samo treba da se potrudimo”, rekla je Milica Milovanović.

Koncertu je prisustvovalo oko 30 ljudi, a Đorđe dodaje da su ispred sebe imali prijateljsku publiku.

Đorđe Milovanović je rođen u Beogradu, gdje je završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Godine 2012. diplomirao je u klasi profesora Ljubomira Milanovića na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu.

Milica Milovanović je rođena u Banjaluci, gdje je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje, te je 2014. diplomirala u klasi profesora Nemanje Marjanovića na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!