Koncert dua viola – VEČE FILMSKE MUZIKE – Milica i Đorđe Milovanović.

659
U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 31. avgusta (ponedjeljak) 2020. godine u 21:00 čas biće održan koncert dua viola – VEČE FILMSKE MUZIKE – Milica Milovanović i Đorđe Milovanović.
Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.
Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 24. avgusta (ponedjeljak), svakim danom osim nedjeljom u periodu od 10.00 do 18.00 časova.
Đorđe Milovanović rođen je u Beogradu gdje je završio osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Godine 2012. godine diplomira u klasi prof. Ljubomira Milanovića na Fakultetu muzičke umjetnosti, takođe u Beogradu. Tokom studija pohađao je brojne majstorske kurseve od kojih izdvaja rad sa profesorom Dejvidom Takenom (Guildhall School of music and drama, London) kao i sa profesorom Vilfredom Štrele (zamjenik vođe viola Berlinske filharmonije), a kao član kvarteta „Del Gesu“ pohađa Internacionalnu ljetnju akademiju za kamernu muziku u Austriji. Nakon završenih osnovnih studija u Beogradu školovanje nastavlja u Esenu (Njemačka) na master studijama za kamernu muziku u klasi profesora Andreasa Rajnera.
Takođe se privatno usavršava i kod profesora Vilijama Kolmana (Universität Mozarteum Salzburg; član kvarteta „Kuss“), Natan Braude (vođa viola u orkestru „Gürzenich“ Keln). Orkestarsko iskustvo kao vođa dionice viola je prvobitno sticao u Filharmoniji mladih „Borislav Pašćan“ u Beogradu, te je bio vođa u Omladinskim orkestrima „Bartok Kodalji“ (Mađarska) i „Bandart“ (Španija). Tokom studija bio je honorarni član Simfonijskog orkestra RTS-a, dok je periodu studiranja u Njemačkoj bio član velikog broja orkestara (Mitwirkung bei Westfälische Kammerphilharmonie Gütersloh, Mitwirkung bei Kammerphilharmonie Rhein-Erft, Aushilfe bei Folkwang Kammerorchester Essen, Mitwirkung bei Klassische Philharmonie Bonn, Mitglied bei Neue Philharmonie München). Od 2019. godine je vođa viola Simfonijskog orkestra Mostar i kamernog orkestra „Muzikon“ u Beogradu.
Milica Milovanović, rođena u Banjoj Luci gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje, te 2014. godine diplomira u klasi prof. Nemanje Marjanovića na Akademiji umjetnosti takođe u Banjoj Luci.
U periodu školovanja bila je član gudačkog trija sa kojim osvaja prvu nagradu na Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici, te drugu nagradu na Republičkom takmičenju u Banjoj Luci. Pored tog sastava bila je član i gudačkog kvarteta sa kojim je nastupala na velikom broju manifestacija, te 2018. zajedno sa suprugom osniva duo viola „Duola“ u kom i danas nastupa. Tokom studija imala je dva solistička nastupa (2010. i 2011.) u koncertnoj dvorani Banskog dvora. Orkestarsko iskustvo stiče na brojnim koncertima sa Simfonijskim orkestrom Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, te je honorarni član Banjalučke filharmonije, Orkestra mladih BiH, Rok simfonije, orkestra Neue Philharmonie München, a od 2017. postaje redovni član Simfonijskog orkestra Mostar.
U periodu od 2015. do 2018. je radila u Muzičkoj školi „Trebinje“ gdje u radu sa učenicima postiže zapažene rezultate na državnim, ali i međunarodnim takmičenjima.
Pored muzičkog obrazovanja, završila je i glumu na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u klasi profesora Željka Mitrovića.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!