Danas “Banjalučka kritična masa” organizuje biciklističku vožnju do Suturlije

461

Grupa građana okupljenih u “Banjalučkoj kritičnoj masi” organizuju 30. po redu vožnju do izletišta Suturlija u petak 28.avgusta.

Okupljanje je planirano na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS a start je planiran u 17.30 časova.

– S obzirom na to da nam je već trideseta vožnja po redu, ali i da je sezona godišnjih odmora, ovoga mjeseca održaćemo jednu manje napetu vožnju. Naime, vozićemo jednu polu-rekreativnu rutu do Suturlije, gdje ćemo nakon vožnje imati jedno druženje na otvorenom, poštujući preporučene distance. Ponesite kupaće kostime i piće po izboru! Kretaćemo se isključivo jedni iza drugih, obraćajući pri tome pažnju na to da ne pravimo rupe u koloni (ali i da držimo preporučeni razmak) kako istu ne bismo bespotrebno razvukli. U slučaju da se to desi, čekaćemo zaostale bicikliste na semaforima – objasnili su organizatori.

„Banjalučka kritična masa (BKM) je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji. Pored mjesečnih vožnji članovi Banjalučke kritične mase rade i na informisanju i edukaciji svih učesnika u saobraćaju radi povećanja bezbjednosti u saobraćaju, popularizaciji bicikla kao prevoznog sredstva, zagovaraju unapređenje biciklističke infrastrukture i slično.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!