“Ružno pače” otvara novu sezonu u Dječijem pozorištu

362
Dječije pozorište Republike Srpske za novu pozorišnu sezonu priprema predstavu “Ružno pače”, čija se premijera očekuje 10. septembra.
Banjaluka: Dječije pozorište (foto:djecijepozoristers.ba)

Riječ je o dramatizaciji popularne bajke Hansa Kristijana Andersena, koju je za banjalučki ansambl napisala reditelj predstave Aleksandra Spasojević, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Srpske.

Premijera predstave “Ružno pače” ujedno je i prvo scensko postavljanje ove bajke u istoriji Dječijeg pozorišta Republike Srpske, što je čini posebno važnim naslovom kojim će biti otvorena 66. sezona nacionalnog teatra za djecu.

– Uz sve mjere predostrožnosti i neophodnog postupanja zbog prevencije širenja virusa korona, probe su taktički organizovane u svedenijem formatu rada sa glumcima, kako bi se sa manje izvođača i mobilnije “slagale” scenske slike, čime je Aleksandra Spasojević omogućila bezbjedan kreativni prostor svojim saradnicima – navodi se u saopštenju.

Naslovnu ulogu igra Božana Bijelić, a podjelu ostalih uloga čine Aleksandar Blanić, Dragan Vučić, Svjetlana Andrić i Zorana Šuman.

Scenografiju i kostim potpisuje Monika Močević, autor muzike je Zlatan Mirić, a koreograf predstave je Marko Dukić.

Pokrovitelj predstave je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!