Amerikanci kupili FK Romu za 700 miliona dolara

424
Italijanski fudbalski klub Roma prodat je američkom poslovnom konzorcijumu Friedkin Grupom za 591 milion evra (700 miliona dolara).

Roma je saopštila kako je klub sklopio dogovor sa Friedkin Grupom u vezi s prodajom, a transakcija bi trebalo da iznosi 591 milion evra.

– Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli dogovor sa Friedkin Grupom o prodaji AS Roma, rekao je predsjednik italijanskog kluba Džim Palota.

Palota je dodao da su strane potpisale ugovore i da će raditi na dovršenju pravnog postupka u narednim danima.

– Svi iz Friedkin Grupe smo srećni što smo preduzeli korake da postanemo dio ovog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zatvoriti kupovinu i što je moguće prije ući u porodicu AS Roma – rekao je predsjednik Uprave Friedkin Grupe, Dan Friedkin.

Friedkin Grupa je privatni poslovni i investicijski konzorcijum sa sjedištem u Hjustonu u Teksasu i jedan je od najvećih svjetskih nezavisnih distributera Tojote. Grupa takođe ulaže u luksuzna odmarališta.

Prema poslovnom časopisu Forbs, bogatstvo američkog biznismena Dana Friedkina (55) procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Јedan od popularnih fudbalskih klubova u Evropi, Roma je tri puta osvajala titulu italijanske Serie A 1942, 1983. i 2001. godine, kao i devet naslova italijanskog kupa, posljednji 2008. godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!