Najskuplji meč u fudbalu – Mitrović hoće nazad u Premijer ligu

349
Fudbaleri Fulama i Brentforda večeras od 20.45 igraju meč koji će im obilježiti sezonu.

Te dvije ekipe boriće se na čuvenom Vembliju za ulazak u Premijer ligu i procijenjenu finansijsku injekciju od minimum 190 miliona evra koja će im slijediti u naredne tri godine.

Fulam je u polufinalu “preskočio” Kardif ukupnim rezultatom od 3:2 – i to bez najboljeg strijelca engleskih šampionata Aleksandra Mitrovića.

Mitrović će, prema riječima menadžera Skota Parkera, biti spreman za “Dan D” i naći će se u prvoj postavi svoje ekipe.

Brentford je u polufinalu igrao sa Svonsijem i uspio da nadoknadi zaostatak od 1:0 iz prvog meča, te da prođe dalje ukupnim rezultatom od 4:2.

Baš kao i tim sa Krejven kotidža, Brentford bi trebalo da na Vembli izađe u najjačem sastavu, potpuno spreman za spektakl i veliku borbu.

Ukoliko Brentford bude uspješniji u utorak uveče to će im biti prvi put da uđu u Premijer ligu u svojoj istoriji, dok bi se Fulam pobjedom vratio u elitno takmičenje poslije jedne sezone pauze.

Ovo će biti treći ovosezonski duel ove dvije ekipe, a u prva dva bolji je bio Brentford.

Četa Tomasa Franka je u 22. kolu došla do pobjede od 1:0 golom Mbueme, da bi nešto kasnije, u “restartu” sezone, slavila i na gostovanju golovima Benrahme i Markonedesa.

Problematično za Parkerove izabranike je to što nisu uspjeli da postignu ni jedan gol na ta dva meča, ali nadu uliva to što su dali barem jedan u prethodne četiri utakmice, baš koliko je minimalno primao Brentford.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!