Banjaluka bi uskoro mogla da dobije jednu od najmodernijih karting staza u regionu

434
Banjaluka bi uskoro mogla da dobije jednu od najmodernijih karting staza u regionu.

Dobro poznata auto staza u Zalužanima zasijaće u novom ruhu, čime će najveći grad Srpske postati centar okupljanja ljubitelja ovog sporta. Glavni inicijator je auto moto klub “Karting”, koji želi iz svog budžeta da finansira projekat, a podrška je danas stigla i od ministarstva porodice, omladine i sporta.

Ministar Sonja Davidović oprobala se u vožnji kartinga i lično se uvjerila u kvalitet postojeće staze, a obećala je i finansijsku pomoć ministarstva.

“Ideja i namjera jeste da podržimo ove vrijedne i ambiciozne ljude, koji žele da ulože sopstvena sredstva kako bi osposobili ovu stazu i učinili je reprezentativnom, kako za takmičenja tako i za treninge. Nakon završetka radova, ovo bi bila jedinstvena staza ovog tipa u BiH. Zato ministarstvo porodice omladine i sporta, kao i Vlada Srpske, daju punu podršku”, rekla je Davidovićeva.

Cijeli projekat predstavljen je gradskoj upravi, a izgradnja će početi onog trenutka kada Grad odobri svu potrebnu dokumentaciju. Odbornik u skupštini grada Darko Milošević poručio je da će karting klub da dobije zemljište u Zalužanima na koncesiju, što će biti prvi korak u realizaciji projekta.

“U razgovorima sa rukovodstvom kluba upoznat sam sa planovima i rješenjima izgradnje ove staze. Smatram da je to moderna staza, evropskog standarda, i da je potrebna Banjaluci. Njenom izgradnjom privukli bi sportiste iz drugih opština i gradova, a mogu slobodno da kažem i susjednih država”, poručio je Milošević.

“Nova staza zadovoljavaće sve kriterijume za takmičenje na internacionalnom nivou, i nadam se da ćemo uskoro prionuti poslu”, rekao je predsjednik kluba Radomir Radukić. Govorio je i o  ukupnoj vrijednosti projekta.

“Vrijednost projekta veća je od pola miliona maraka. Ovdje će biti jedan centar objekat za skladištenje kartinga, staza će zadovoljavati sve propisane tehničke uslove za takmičenje na internacionalnom osnovu”, izjavio je Radukić.

Kaže i da u posljednje dvije godine postoji sve veće interesovanje za ovaj sport. Pored uređenja postojećeg sadržaja i dogradnje staze, u planu je i izgradnja boksa, odnosno pit stopa za kartinge, kao i izgradnja tribina.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!