Podrška za pokretanje startapa iz oblasti informacionih tehnologija

457

Počeo je prvi krug obuka u okviru projekta “Podrška za pokretanje startapa iz oblasti IT-a” koji finansira Evropska unija. U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, obuke se održavaju na daljinu, uz pomoć digitalnih alata.

  • Ovaj projekat podržava pokretanje novih firmi za lica mlađa od 35 godina u oblasti informacionih tehnologija (oblasti digitalizacije, kreativnih industrija i digitalnog marketinga). Projekat će, u skladu sa metodologijom Međunarodne organizacije rada (MOR) „Započni i unaprijedi svoj posao“ ojačati kapacitete 100 osoba mlađih od 35 godina kroz mentorstvo procesa osnivanja preduzeća, a za 20 odabranih mentorstvo za razvoj proizvoda, obuku iz oblasti NLP-a, obezbijediti i dati finansijsku podršku za 20 kandidata, u ukupnoj vrijednosti od 110.000 evra – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Projekat provodi Gradska razvojna agencija Banja Luka u partnerstvu sa Gradskom upravom, Inovacionim centrom Banja Luka – ICBL, Zavodom za zapošljavanje RS – Filijala Banja Luka, Elektrotehničkim fakultetom, firmama „Blok projekt”, „Ad lab“, „Media lab”, „Telegrup“  i udruženjima „Bit alijansa“ i Klub poslovnih žena Republike Srpske.

Ovo lokalno partnerstvo je jedno od pet partnerstava za zapošljavanje kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR.

Grad Banja Luka, Gradska razvojna agencija, Inovacioni centar Banja Luka (ICBL) i projekat „EU4Business“ pozivaju mlade osobe, starosti od 18 do 35 godina, da se prijave za učešće na projektu jačanja preduzetničkih kompetencija i pokretanja startapa iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnih i kreativnih industrija koje imaju primjenu u IT.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!