Izložba fotografija “Foto emocija 2020” otvorena u Banskom dvoru

619

U Vijećnici Banskog dvora otvorena je 9.Međunarodna izložba fotografija „Foto emocija 2020“.

Ova postavka organizovana je u saradnji sa Univerzitetskim foto kino klubom Banjaluka.

Izložbu koja je održana uz primjenu svih poprisanih mjera i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance, otvorio je direktor Banskog dvora – Kulturnig centra, Mladen Matović.

-Drago mi je što se poslije „prinudnog odmora“ nastavlja uspješna saradnja Banskog dvora i Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka. Banski dvor je vrlo svjesno pokrenu ljetnu sezonu kulturnih dešavanja, simboličnog naziva „50 po 50“, jer želimo da pošaljemo poruku da život ne treba i ne smije stati, te da moramo naći način da se uz odgovoran pristup vratimo organizaciji kulturnih događaja – kazao je Matović.

 

Posjetioci su bili u prilici da pogledaju radove 240 autora iz 44 države.

I ove godine, uprkos situaciji izazvanoj virusom korona svoje radove poslao je veliki broj talentovanih autora iz svijeta kreativne fotografije.

-Zahvalan sam Banskom dvoru što je pronašao način da i u ovoj situaciji izložba bude otvorena. Žiri je imao zadatak da od gotovo 3.000 pristiglih radova na četiri teme izaberu fotografije, koje su se našle na izložbi. U okviru svake od tema: “Slobodna – kolor”, “Slobodna – monohrom”, “Emocija”, po kojoj izložba i nosi naziv, te “Foto-travel”, nagrađeni su najbolji radovi, a pohvale su dobili i naši članovi Vladimir Tadić i Bogdan Sekulić – kazao je predsjednik Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka, Milorad Kašćelan i dodao da sve fotografije, baš kao što i sam naziv kaže pričaju priče u kojima su snažne emocije.

M
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!