Ogroman priliv pacijenata u beogradskoj Infektivnoj klinici

390

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije nalazi se 92 pacijenta sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Ivana Milošević, zamjenica direktora Klinika za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije kaže za RTS da je u posljednja 24 časa u bolnice širom Beograda primljeno 144 bolesnika.

Ona je navela da je tokom posljednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

“Za poslednja 24 sata u bolnice širom Beograda primljeno je 144 bolesnika, u Infektivnu kliniku 12. To znači da kao da smo primili celu Infektivnu kliniku, cijele njene kapacitete u roku od 24 sata. Ogroman je priliv pacijenata”, izjavila je Miloševićeva.

Navodi da otkad je ovo počelo zdravstveni radnici su prvi put ozbiljno zabrinuti.

“Sa ovolikim prilivom bolesnika pitanje je koliko ćemo moći da izdržimo. Zato apelujem na sve da se maske nose”, istakla je Miloševićeva.

Ističe da je na intenzivnoj njezi Infektivne klinike 15 bolesnika, na respiratorima 11, šest na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

“Svi bolesnici i oni koji su na invazivnoj i neinvazivnoj su potencijalno životno ugroženi. Ima puno mladog svijeta, imali smo jednog bolesnika u dubokoj starosti. Pažnju moraju da obrate svi”, naglasila je Miloševićeva.

Kaže da je sada mnogo teže nego u martu i aprilu.

“Mnogo nam je teže, jer onda kada se prešlo na našu dobru volju i našu savjest stvari su krenuli drugim tokom. Brine nas ogroman priliv u bolnice širom Srbije. Sa ovakvim prilivom bolesnika plašim se da nećemo moći da zbrinemo sve bolesne ljude”, navela je Miloševićeva.

Navodi da moraju da se poštuju sve mjere je, kako je naglasila, ako se ne poštuju mjere “nećemo moći da se izborimo sa ovom pošasti”.

(Sputnjik)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!