Otvorene „Rekonstrukcije“ u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske

480

Otvorena je izložba Muzeja savremene umjetnosti RS „Rekonstrukcija – Četiri pogleda na savremenu umjetničku scenu Republike Srpske” koja je rezultat zajedničkog rada četvoro kustosa i cijelog tima Muzeja.

Izdvojene su četiri dominantne teme koje su prisutne i aktuelne i u globalnom kontekstu, čime se pruža uvid u to kako se jedna lokalna scena razvija u odnosu na umjetničke tokove u svijetu.

 

 

To su revolt, migracije, autorefleksija i progres, koje odabrani autori obrađuju primjenom različitih umjetničkih medija, postupaka i strategija.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

– Umjetnici su pokazali koliko je naša savremena scena medijski raznovrsna, te kako oni različito razmišljaju. U tom šarenilu ideja pokazujemo jedno jedinstvo koje govori da je scena živa i da joj treba prostor da bi se pokazala – rekla je direktorica Muzeja, Sarita Vujković.

Izložba obuhvata radove umjetnika koji su svojim formiranjem ili trenutnim djelovanjem vezani za savremenu scenu Republike Srpske, a to su: Nada Arnaut, Aleksandar Bajunović, Viktorija Banda, Igor Bošnjak, Mladen Bundalo, Dragana Vidljinović, Dragana Grašar, Milena Ivić, Nikola Kekerović, Ninoslav Kovačević, Nina Komel, Aleksandra Kuzmanović, Vesna Majstorović, Nenad Malešević, Miodrag Manojlović, Radenko Milak, Mladen Miljanović, Aleksandar Milošević, Renato Rakić, Vojislav Ritan, Diana Todić i Glorija Tubak.

(srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!