Može li set za krpljenje guma zamijeniti rezervni točak?

571

Mnoga današnja vozila nemaju rezervni točak, dok se kod nekih koja imaju plinsku instalaciju na njegovom mjestu nalazi rezervoar za plin. Zbog toga, mnogi koriste set za popravku guma.

On, međutim, ima svoj rok trajanja, pa poslije nekog vremena postaje neupotrebljiv. Rok trajanja obično je odštampan na ambalaži, pa se preporučuje njegova zamjena ukoliko je taj rok istekao.

A kao alternativa, ukoliko vam prostor za rezervni točak nije zauzet, možete razmisliti o kupovini rezervnog točka (kao i ključa i dizalice, ukoliko je potrebno).

Iako set za krpljenje gume svakao može da vam bude od pomoći, jer zbog toga je i izmišljen, preporuka je izbjegavati njegovu upotrebu ako je to ikako moguće.

Ako ipak morate da ga upotrebite, sa tako okrpljenom gumom potrudite se da ne vozite mnogo daleko, odnosno vozite samo do najbližeg vulkanizera, koji će brzo i lako procijeniti u kakvom je stanju guma i šta bi sa njom trebalo učiniti.

Međutim, ukoliko je oštećenje ili rez na gumi veće – set za krpljenje vam neće biti od pomoći. U takvom slučaju, preporuka je pozvati šlep službu koja će odvući vaše vozilo do vulkanizera koji će riješiti vaš problem.

(Telegraf.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!