Premijera filma “Mulan” odložena za 21. avgust

423

Kompanija “Walt Disney” ponovo je odložila premijerno prikazivanje novog akcionog filma “Mulan” za 21. avgust.

Naime, “Mulan” je trebalo da počne da se prikazuje u bioskopima u martu, ali je premijera tada zbog virusa korona odložena za 24. jul.

U međuvremenu su zbog pandemije zatvoreni bioskopi širom svijeta.

“Iako je pandemija uticala na izmjenu naših planova i dalje ćemo biti fleksibilni u skladu s okolnostima. Novonastala situacija nije izmijenila naše uvjerenje da je riječ o moćnom filmu koji svijetu šalje univerzalnu poruku o nadi i upornosti”, naveli su kopredsjednici ovog studija Alan Horn i Alan Bergman.

“Mulan” je 200 miliona dolara vrijedan rimejk “Disneyjevog” animiranog klasika u kojem se u glavnoj ulozi pojavljuje Jifeji Liju.

Iako neki od bitnih likova i elemenata priče jesu promijenjeni, verzija “Mulan 2020” odvija se skoro na isti način kao verzija koju su režirali Toni Bankroft i Beri Kuk.

“Pratimo drugačiju priču od animiranog filma, ali svi najbitniji detalji su na neki način slični”, objasnili su iz studija.

U originalnoj “Ballad of Mulan” heroina je jedino dijete, kao i u prvoj “Disneyjevoj” verziji. Ali u ostalim kineskim verzijama ove priče mlađa sestra je dodata u priču. Ta sestra je ubačena i u igrani film, a glumi je Ksana Tang. Ovo je učinjeno kako bi se povećala motivacija koju ima Mulan. Za razliku od animiranog filma, baka neće biti dio porodice, i film će se fokusirati na odnose s ocem, majkom i sada sestrom.

Virus korona je opustošio američke bioskopske dvorane, koje su zatvorene još sredinom marta, od kada su bez posla ostale desetine hiljada zaposlenih, a njihovi vlasnici morali su da se zaduže da bi opstali.

U SAD je trenutno zatvoreno oko 780 bioskopa, a filmska industrija se nada da će oni biti otvoreni u julu, uz sve potrebne mjere zaštite.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!