Organizovana umjetnička aktivnost na improvizovanom dječijem igralištu – Graffiti Jam na Građi

513

Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“, Helsinški parlament građana Banjaluka i “Illuminations BiH” iz Banjaluke uz podršku građana ulice Sime Šolaje, nezavisnih aktivista i multimedijalnih umjetnika organizovali su jednodnevno dešavanje na improvizovanom dječijem igralištu poznatom kao „Građa“. Partneri manifestacije su “Centar za zaštitu životne sredine”, “Omladinski centar Zdravo da ste”, “DKC Incel”, “Penjački klub Extreme”, “Impuls portal” i kompanija “Pekare Manja”.

-Podržali smo ovu aktivnost interaktivnom radionicom izrade kartonskih maski za najmlađe – objasnili su.
Podsjećamo da je „Građa“ simbol građanske borbe za javni prostor, jer su je prije nekoliko godina djeca odbranila od bagera i spriječila gradske vlasti da od njihovog igrališta naprave parking.

-Iako je Grad Banjaluka tada obećao da će urediti prostor i napraviti pravo dječije igralište, to se još nije desilo – dodaju.

Rezultati prethodnih anketiranja stanovnika ove ulice pokazuju da je svega 6,1% građana i građanki za izgradnju parkinga na ovoj lokaciji, preko 77,6% ih je za dječije igralište, dok su ostali predložili druge sadržaje za ovaj prostor kao što su kreativne radionice, buvljak, razmjene odjeće, humanitarne akcije i market za organsku hranu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!