OTVARANJE PRELAZA Slovenija relaksira mjere za Hrvatsku, Crnu Goru, Italiju

458

Svi malogranični prelazi između Hrvatske i Slovenije od ponedjeljka, 15. juna, ponovo će biti otvoreni, biće dozvoljen i ulazak putnika iz Crne Gore bez obaveznog karantina, a tada prestaju i dosadašnja ograničenja na granici sa Italijom.

Sa Hrvatskom se otvara 27 malograničnih prelaza koji su bili zatvoreni od 18. marta.

Odluka prema kojoj su privremeno bili zatvoreni stavlja se van snage, jer za to više ne postoje epidemiološki razlozi, objavila je slovenačka Vlada nakon sinoćnje sjednice.

U okviru relaksacije mjera u Sloveniji od danas mogu da ulaze italijanski državljani iz susjedne pokrajine Fruili-Venecija.

Na popis “epidemiološki sigurnih država” slovenačka Vlada uvrstila je i Crnu Goru, pa za ulazak putnika iz te zemlje više nije potreban karantin od 14 dana.

Na popisu država s lošom epidemiološkom situacijom za čije putnike i dalje u Sloveniju nije moguć ulazak bez karantina i dalje se, među ostalima, nalaze Velika Britanija, Rusija, SAD, Švedska i Sjeverna Makedonija.

Zbog dobre epidemiološke situacije Slovenija je ukinula odluku od 16. marta o prestanku međunarodnog avionskog, željezničkog i autobuskog transporta kroz tu zemlju, pa se od naredne sedmice očekuje i dolazak pojedinih grupa stranih turista na slovenačke destinacije na obali i u unutrašnjosti.

Ljubljanski aerodrom objavio je da sljedeće sedmice crnogorski avio-prevoznik obnavlja liniju Podgorica-Ljubljana, a da očekuje da će kraja mjeseca obnoviti linije za Ljubljanu iz Bisela, Pariza i Amsterdama.

Možete da nas pratite i
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!