Novak Đoković dolazi u Banjaluku

643

Najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković gostuje u Banjaluci 3. i 4. jula, potvrdio je na Twitteru gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je naveo da je danas u Banjaluci održana sjednica Organizacionog odbora “Adria tura”, velikog teniskog i najvećeg sportskog događaja u gradu na Vrbasu ove godine, te da će Đoković i prijatelji doći u Banjaluku 3. i 4. jula.

Na sjednici je kontatovano da svi radovi u pripremi teniskog turnira “Adria Tur Banjaluka” idu planiranom dinamikom i da će svi organizacioni poslovi biti na vrijeme završeni.

Teniski turnir “Adria tur Banjaluka” biće održan u organizaciji Fondacije Novak Đoković, uz partnerstvo Teniskog saveza Republike Srpske.

Organizacioni odbor ocijenio je da su institucije Republike Srpske, u saradnji sa Gradom Banjaluka pružile punu podršku organizaciji ovog događaja.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira “Adria Tur Banjaluka” je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, a članovi su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar finansija Zora Vidović, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović, član Upravnog odbora Teniskog saveza Republike Srpske Saša Trivić, član Upravnog odbora Teniskog saveza Republike Srpske Siniša Karan, generalni sekretar Teniskog saveza Republike Srpske Dragan Dragičević i direktor Teniskog kluba Mladost Siniša Simeunović.

Humanitarni teniski turnir “Adrija tur” svečano će danas biti otvoren u Beogradu, gdje će okupiti svjetski teniski vrh na nekoliko dana, a potom obići i ostale lokacije u regionu.

Đoković je ranije izjavio da će ovaj sportski događaj biti vrhunski spektakl.

Ceremonija otvaranja zakazana je za 16 časova i uključuje muzički program, u kojem će sa svojim orkestrom nastupiti jedan od vodećih violinista svijeta Nemanja Radulović.

Najbolji teniser svijeta je dodao da će nastupiti jedna od vodećih svjetskih pijanistkinja Lola Astonova, dok će dječiji hor “Čarolija” pjevati himnu Srbije, uz koreografiju na tribinama.

Prema njegovim riječima, ovaj teniski turnir biće jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu za vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

Đoković je najavio učešće Jelene Janković, Olge Danilović, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog, Grigora Dimitrova.

Turnir se nakon Beograda nastavlja 20. i 21. juna u Zadru, zatim 27. i 28. u Crnoj Gori, a nakon Banjaluke 5. jula završava u Sarajevu.

Izvor: Nezavisne

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!