Kakvo nas vrijeme očekuje do 22. juna?

557

Sedmicu koja je pred nama kao i nekoliko narednih obilježiće nestabilno vrijeme sa mjestimičnom kišom uz povremene sunčane intervale.

Ponegdje su u centralnoj i sjevernoj BiH mogući i obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Nije isključena i pojava grada. Sredinom sedmice nešto stabilnije vrijeme, ali će i dalje naročito u sjevernijim dijelovima svakodnevno postojati uslovi za kraći poslijepodnevni pljusak.

Nastaviće se južno strujanje zraka, tako da će i ove sedmice biti iznad prosjeka toplo a ujedno i sparno vrijeme.

Jutarnje temperature vazduha u sjevernim dijelovima variraće od 12°C do 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Maksimalne dnevne temperature na sjeveru između 18°C i 24°C, u Hercegovini od 24 do 28°C.

Od nedjelje (14.06.) u Bosni i Hercegovini prema trenutnim sinoptičkim kartama očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više kiše moguće je u centralnim i zapadnim područjima. Stabilnije, ali uz slabljenje južnog strujanja vazduha i nešto svježije prognozira se od četvrtka (od 18.06) pa do kraja prognoziranog perioda. I u ovom periodu uz moguće duže sunčane intervale su mogući pljuskovi.

Minimalne temperature vazduha variraće između 11°C i 15°C u BiH, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 22°C i 27°C.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!