“Velikani grada na Vrbasu“

942

Na Spasovdan, krsnu slavu grada Banja Luke, iz štampe je izašlo izdanje knjige “Velikani grada na Vrbasu“, na engleskom jeziku Miloša Štrkića. Nakon dva izdanja, ova knjiga još uvijek uspjeva da privuče pažnju ljubitelja pisane riječi. Zanimljive biografija od sada će moći da pročitaju i ljudi sa drugih govornih područija širom naše planete. Na ovaj način, spašavamo od zaborava naše velikane, slavimo njihova velika djela, te odajemo poštu njihovim sjenama, ističe autor Miloš Štrkić.

“Kao Banjalučanin, uvijek sam bio spreman da zaslužna djela, osoba koje su proslavile ovaj grad, promovišem i pohvalim, te sam tako došao na ideju o prevodu moje knjige. Danas kada Banja Luke postaje sve poznatija na turističkoj mapi, ne samo Evrope, već i šire, ova knjiga može svakom strancu da bude svojevrsan vodič i putokaz kroz istoriju grada na Vrbasu.”

Što se tiče ovog izdanja knjige, koja sada nosi naziv „Great people of the City on the Vrbas river”, izgled knjige ostao je isti. Smatrao sam da primat treba da bude na sadržaju knjige, a ne na formi, odnosno ilustracijama i kvalitetu korica. Knjiga treba da čitaoca obogati u smislu podataka koje nudi, a ne da bude ukras na policama nečije biblioteke. Zato preporučujem onima koji nisu pročitali, da odvoje dio vremena i saznaju nešto novo o prošlosti rodnog grada. Volio bih da osjete bar polovinu one sreće, koju sam ja osjetio istraživajući i pišući ovu knjigu.

Sva izdanja, ukuljučujući i ovo na engleskom jeziku, mogu se pronaći u knjižari “Kultura” i “My book”, ali i Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!