Medicinski tehničar objasnio zašto su okrenuli leđa premijerki Belgije

626

Medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici iz Belgiji štrajkovali su godinu dana prije nego što su krenuli u borbu protiv virusa korona. Pošto njihovi zahtjevi nisu ispinjeni, svoju šansu su iskoristili prilikom posjete premijerke Sofi Vilms bolnici.

Video na kom se vidi kako oni okreću leđa premijerki koja se nalazi u koloni automobila obišao je svijet. Ona je prije nekoliko dana posjetila bolnicu “Sent Pjer” u Briselu.

“Russia today” objavio je intervju sa Nikolasom Hojuksom, medicinskim tehničarom koji je učestvovao u protestu. On je objasnio razloge za nezadovoljstvo.

“Političari su rekli da su čuli i da će učiniti nešto, i postoji budžet ostavljen sa strane a nas, ali on nikada nije iskorišćen”, rekao je on, govoreći o nedostatku osoblja, povećanju obima posla…

On kaže da su ranici usvojili moto “ćuti i radi svoj posao” kada je buknula epidemija virusa korona. Međutim, kada u se proširile glasine da će doći Vilms, iskoristili su priliku.

“Cijeli zdravstveni sistem bi trebalo da bude bolje finansiran kako bismo mi mogli da radimo bolje, posebno u javnom sektoru, tako da svi mogu da dobiju jednak tretman”, dodao je on.

Naglašava da je bolnica “Sent Pjer” jedna od najspecijalizovanijih u zemlji i da je imala dovoljno opreme kada se dogodila korona. Ipak, nisu sve bolnice te sreće.

Kada je riječ o načinu na koji je Belgija odgovorila na pandemiju, navodi da je u većem dijelu on bio dobar, ali da postoji problem kada je riječ o stopi smrtnosti.

“Mislim da je Belgija bila možda previše iskrena u davanju brojki. Ljudi u staračkim domovima su svi smatrani pozitivnima, čak i ako nisu bili testirani”, naveo je on, prenosi Telegraf.rs.

U ovoj zemlji sa 11,5 miliona stanovnika zaraženo je preko 55.000 ljudi, a umrlo je više od 9.000.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!