Treninzi sportskih organizacija u RS počinju 18. maja

394

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske obavijestilo je sve sportske saveze da će, poštujući predložene mjere zdravstvenih institucija, te Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, od 18. maja moći da obavljaju aktivnosti koje obuhvataju trenažni proces.

“U saradnji sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske izradili smo obavezne mjere koje će organizatori treninga morati poštovati u smislu realizacije trenažnih aktivnosti, a sve s ciljem zaštite zdravlja svih učesnika u sportu, te uspostavljanja redovnih aktivnosti sportskih organizacija Republike Srpske”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U saopštenju je navedeno da obavezne mjere koje imaju cilj da zaštite svakog pojedinca u smislu smanjenja rizika od zaraze, kao i širenja bolesti kovid-19, podrazumijevaju postupak koji sportisti moraju poštovati prilikom dolaska na trening, za vrijeme i poslije treninga.

Iz resornog ministarstva pojašnjavaju da to podrazumijeva i procedure koje moraju biti ispoštovane prilikom pripreme sportskih objekata i terena, kao i način organizacije treninga i obaveze koje moraju zadovoljiti i sprovoditi sportske organizacije tokom izvođenja trenažnog procesa.

Obavezne mjere biće dostavljene svim sportskim savezima kako bi svim akterima u sistemu sporta bilo ostavljeno dovoljno vremena da se pripreme za nove uslove rada i izvođenja treninga.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske pozvalo je sve sportske organizacije da budu strpljive i maksimalno disciplinovane i odgovorne tokom realizacije preporuka prilikom otpočinjanja sportskih aktivnosti, te da narednu sedmicu iskoriste za pripremu kako bi od 18. maja krenuli sa radom uz poštovanje svih propisanih mjera.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!