Porsche lansira najmoćniji 911 turbo S model

458

Porsche brend skoro je predstavio novu generaciju svog 911 Turbo S modela, koji je proglašen za najbrži i najsnažniji 911 Turbo ikada kreiran.

Najnoviji Turbo S pokreće sasvim novi 3.8 litarski boxer motor sa dva VTG turbopunjača koji su 14 odsto veći, a uparen je i sa novim rashladnim sistemom, električno prilagodivim izduvnim ventilima i tjuniranim Turbo-specifičnim osmostepenim PDK prenosom brzine.

Moć ovog automobila povećana je na 650 konjskih snaga, što je za 60 KS veće u odnosu na prethodni model. Kao rezultat, novi 911 Turbo S može ubrzati do sto kilometara na čas iz stanja mirovanja za samo 2.6 sekundi, odnosno 2.7 sekundi kada se radi o kabrio varijanti. Maksimalna brzina ovog modela je 330 kilometara na sat.

2021 Porsche 911 Turbo S za cilj ima da bude ultimativni sportski automobil, kako za svakodnevnu upotrebu, tako i za trkačke staze. Razlika u performansama primetljivija je kada uporedimo vrijeme ubrzanja od nula do dvesta kilometara na čas, jer ovaj model tu cifru dostiže za 8.9 sekundi, odnosno sekund brže od svog prethodnika.

Kada se radi o dizajnu, nova generacija 911 Turbo modela je nešto šira i agresivnija od starog modela. Novitet je dobio optimizovanu aerodinamiku, modifikovanu širinu i novu kombinaciju guma i točkova, zarad što boljeg upravljanja.

Po prvi put ikada, 911 dolazi sa točkovima sa centralnim zaključavanjem sa dva različita prečnika: model ima točkove od 20 inča napred i 21 inč pozadi.

Prednji dio automobila izgleda jako moderno, sa širim usisnicima, dualnim prednjim svjetlosnim modulima i stilskim LED Matrix farovima sa tamnim okruženjem. Prednji spojler se pneumatski može raširiti, a zajedno sa velikim zadnjim krilom, stvara do 15 procenata više sile potiska u poređenju sa starim modelom. Još jedan interesantni dodatak su integrisani usisnici vazduha u zadnjem braniku.

Unutar vozačke kabine, novi 911 Turbo S nudi kombinaciju sportskog i luksuznog izgleda.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!