X Æ A-12 + A MUSK ovo je ime koje su roditelji dali bebi

632

Južnoafrički tehnološki mogul Elon Musk (48) i njegova partnerica, kanadska pjevačica Grimes (31) dobili su sina. Ovo je njeno prvo, a milijarderovo šesto dijete koji je poznati ekscentrik, ali isto tako i genijalac koji stoji iza Tesla električnih automobila, internetskog servisa za plaćanje PayPal i tvrtke SpaceX koja šalje rakete u svemir.

Sretnu vijest o dolasku prinove Musk je objavio na Twitteru, a poslije je dodao da su mama i beba dobro.

A dva dana nakon što su Ilon Mask i Grimes najavili rođenje njihovog sina i podijelili na društvenim mrežama njegovo jedinstveno ime X Æ A-12 + A advokat za porodično pravo Dejvid Glas objašnjava da sve dok ime bebe ne bude tehnički legalno, da ga država neće prihvatiti.

“U Kaliforniji možete da koristite samo 26 znakova engleskog jezika u imenu bebe. Dakle, ne možete imati brojeve, rimske brojeve, akcente, zvučne promjene ili druge simbole ili emotikone. Iako je, recimo, apostrof za ime poput O'Connor “prihvatljivo”, objašnjava advokat Glas.

Glas tvrdi da će, ukoliko roditelji u krštenicu unesu naziv X Æ A-12 ” sa neparnim brojevima, crticama i simbolima, biti odbijen i od njih će se tražiti da podnesu novi rodni list.

“Imaju priliku da ulože žalbu ukoliko im odbiju prijavu rođenih, ali malo je vjerovatno da će im biti odobrena, jer se Kalifornija… bori za korištenje određenih simbola”, dodaje on.

 

Otac djeteta je da podsjetimo Ilon Mask jedan od tipova koje mediji sa pravom nazivaju ,,ljudima budućnosti”. Osnivač Space X i Tesla Motors kompanija, koje su lideri u tehnološkom razvoju u SAD, vizionar i naučnik ali i uspješan biznismen.

Mask, koji je toliko genijalan da su ga bez problema primili na doktorske studije fizike na Stanfordu i koji je bio dovoljno lud da ih napusti kada je shvatio da mu ne pomažu u onome čime želi da se bavi u životu – uvek je bio strastven čitač.

Osnivač ,,Tesla Motorsa” i Space X, odrastao je u Južnoj Africi. Prolazio je kroz dosta toga u detinjstvu i rado se povlačio u izmaštane svetove autora kao što su bili Tolkin i Isak Asimov.

 

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!