Italijani zahvaljuju Đokoviću na velikoj donaciji bolnici u Bergamu

501

Novak je veliki čovjek, nadam se da ću moći da ga zagrlim, rekao je Peter Asembergs, direktor bolnice u Bergamu zahvaljujući se srpskom teniseru na velikoj donaciji.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković donirao je značajna finansijska sredstva bolnici u Bergamu, italijanskom gradu koji je najviše stradao od virusa korona.

Srpski teniser, koji je nedavno pomogao svojoj zemlji sa medicinskom opremom i respiratorima vrijednim milion evra, potom učestvovao u humanitarnim akcijama u Španiji, zajedno sa Rafaelom Nadalom, želio je da pomoć Bergamu bude anonimna, ali direktor bolnice Peter Asembergs podijelio je ovu informaciju gostujući u čuvenoj emisiji „Porta a porta“ na „Rai uno“.

– Dobili smo značajne donacije iz inostranstva i to me je zadivilo. Ono što me je impresioniralo je Novak Đoković. Dao je milion evra Srbiji, svojoj zemlji, a kada je čuo vijest o Bergamu, mislio je i na nas. Za mene je on veliki čovjek, nadam se da ću moći da ga zagrlim uskoro – rekao je Asembergs.

Asembergs je rekao da će zahvaljujući Novakovoj donaciji biti dodatno opremljeno i prošireno „srce borbe protiv korone“ u ovoj bolnici, koja je bila jedna od najpogođenijih epidemijom. Kako je dodao, u dogovoru sa zdravstvenim vlastima, zahvaljujući Novakovoj donaciji, već su počeli da nabavljaju respiratore, portabl rendgene, kao i drugu opremu za šok-sobu Urgentnog centra.

Đoković je prethodno i putem društvenih mreža pružao podršku Italiji.

Mediji u toj zemlji puni su hvale za srpskog asa, a kako navode, osim što je svjetski broj 1, dokazao je da je šampion humanosti i čovjek sa velikim i zlatnim srcem.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!