POGLEDAJTE IZLOŽBU ONLAJN Digitalna kampanja MSURS #OstaniKodKuće

557

Zbog teških okolnosti u kojima su se našli i vanrednih preventivnih mjera Vlade Republike Srpske, institucije kulture iz sigurnosnih razloga su zatvorile svoja vrata za posjetioce.

U nemogućnosti da posjetiocima predstave svoje sadržaje Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u narednom periodu pokrenuće digitalnu kampanju putem koje će publici predstaviti aktuelnu izložbu ali i brojne druge digitalne sadržaje.

Svjesni činjenice da se današnja komunikacija najviše odvija na društvenim mrežama i digitalnim platformama, MSURS će koristiti svoju fejsbuk i instagram stranicu kao medij za promociju aktivnosti ove ustanove ali i savremene umjetnosti.

Prateći preporuke ICOM-a (Internacionalnog komiteta muzeja) koji je pokrenuo akciju pod nazivom #Museumsandchill usmjerenu na korištenje društvenih medija za promociju muzejskih aktivnosti koje dopiru do publike kod kuće, pokušaćemo kao i mnogi drugi regionalni i svjetski muzeji u narednom periodu da putem raznovrsnog digitalnog sadržaja pomognemo ljudima da se opuste i uklone stres izazvan izolacijom – poručili su.

Kampanja će biti usmjerena na aktuelnu izložbu „Story Lines“ umjetničkog para diSTRUKTURA  koji dolazi iz Beograda a koji se proteklih godina na regionalnoj umjetničkoj sceni ističu svojim neobičnim postavkama i multimedijalnim projektima.

Izložba će biti predstavljena putem video materijala sa posebnim akcentom na multimedijalni projekat “We are living in a beautiful wOURld” koji nastaje 2007. godine kao svojevrsna digitalna arhiva intimnih priča o ljudima koji su iz političkih, ekonomskih, socijalnih i mnogih drugih razloga migrirali i nastavili svoje živote u drugim gradovima Evrope.

Foto: Muzej savremenih umjetnosti RS

-Publici ćemo pružiti priliku da prate svjedočanstva ovih ljudi i na taj način predstaviti ovaj neobični umjetnički projekat koji je u MSURS predstavljen putem interaktivne mape i 85 QR kodova. Osim aktuelne postavke, u narednom periodu predstavićemo i brojne druge digitalne sadržaje iz arhive našeg muzeja ali i nastojati da u ovim teškim vremenima ostanemo umrežani sa našim brojnim partnerima, saradnicima i umjetnicima tako što ćemo dijeliti i podržavati digitalne sadržaje, zanimljivosti, preporuke, tekstove i video materijale naših prijatelja – dodaju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!