UEFA predložila još dva datuma za kraj sezone

420

Nedugo poslije konferencijskog sastanka UEFA je predložila nacionalnim savezima, rukovodstvima takmičenja i klubovima da se sezone koja je prekinuta zbog pandemije virusa korona završi do 30. juna.

To se odnosilo i na Ligu šampiona i Ligu Evrope, te baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo, a radna grupa evropske kuće fudbala je poslije toga utvrdila da mnoga takmičenja neće moći da se okončaju u tom roku.

Pojedini evropski mediji prenose vijest da je iz Niona otišao prijedlog sa još dva datuma za kraj prekinutih takmičenja: 31. jul i 31. avgust.

Ipak, tek to donosi nove probleme. Naime, velikom broju igrača ugovori ističu posljednjeg dana juna i postavlja se pitanje da li bi oni ostali u svojim ekipama.

Pored toga tu su i ugovori sa TV kućama o pravima prenosa, kao i sponzorima, što je takođe potrebno iznivelisati kako bi svi bili zadovoljni.

UEFA je učinila prvi korak kako bi klubovima koji gube novac zbog pandemije virusa korona donekle olakšala funkcionisanje, jer je rok za dobijanje licenci za domaa i evropska takmičenja pomjerila sa 31. marta na 30. april.

To je samo kap u moru problema koji su se nagomilali, a posljedice svega što se dešava najviše će da se osjete u siromašnim zemljama i “malim“ ligama kakve su, nažalost BiH i njeno prvenstvo Premijer liga.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!