POČINJE STUDIRANJE NA DALJINU Predavanja na UNIBL preko platforme “Google Clasroom”

593

Na fakultetima koji pripadaju Univerzitetu u Banjoj Luci od ponedjeljka, 23. marta, počinje izvođenje nastave po sistemu učenja na daljinu, zbog aktuelne situacije sa pojavom virusa korona, saopštio je ovaj univerzitet.

Kako navode, u proteklom periodu sve je pripremljeno za korišćenje platforme za elektronsko učenje “Google Clasroom”.

– Pored “Google Classrom”, za učenje na daljinu dostupna je i platforma “Hangouts Meet”, ali i niz drugih platformi za ovakve vidove učenja. Putem ovih platformi, poštujući autorska prava, studentima je moguće obezbjediti nesmetan pristup prezentacijama koje se koriste u nastavnom procesu, riješenim zadacima, studijama slučaja, audio i video zapisima, te i drugim materijalima potrebnim za realizaciju nastavnog procesa – navode sa univerziteta.

Na internet stranici Univerziteta nalaze se upustva za korišćenje platforme “Google Clasroom”. Takođe, postoji mogućnost i konsultacija studenata sa nastavnicima, elektronskim putem.

Odluka o organizovanju nastave na daljinu i za studente ovog univerziteta, donesene je na osnovu instrukcije Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, kojom je omogućeno praćenje nastavnog procesa na daljinu.

Resorni ministar Srđan Raječević je, podsjećamo, izdao instrukciju svim visokoškolskim ustanovama u RS kojom im daje saglasnost za upotrebu onlajn platformi za nastavu, u skladu sa njihovim tehničkim mogućnostima.

Instrukcijom je obavezao i akademsko osoblje da tokom perioda važenja naredbe o obustavi nastave na univerziteta u Srpskoj, zbog aktuelne situacije sa virusom korona, koriste sva tehnološka sredstva da budu u komunikaciji sa studentima u smislu konsultacija koje su im potrebne u vezi savladavanja nastavnih planova i programa.

Za sada, međutim, ne postoji mogućnost provođenja ispita onlajn platformom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!