FZO RS do kraja marta finansira zdravstvene usluge za sve građane

974

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, u skladu sa već donesenim mjerama Vlade Republike Srpske u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa korona, donio odluku da do 31. marta preuzima na sebe finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdrastvenim ustanovama za sve građane – bez izuzetka (osigurane i neosigurane).

To znači da građani mogu da odlaze na preglede  u javne zdravstvene ustanove, a da pri tome ne moraju da imaju ovjerenu zdravstvenu knjižicu, saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

“Fond je zbog mjere predostrožnosti kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije donio odluku da privremeno obustavi rad u šalter salama  kako se ne bi stvarale gužve  i čekanja na ovjeru knjižica. Fond je već pripremio upustvo za domove zdravlja i bolnice  u kome je jasno naznačeno da do 31. marta od građana ne traže ovjerene zdravstvene knjižice kako bi im pružili neophodnu zdravstvenu uslugu i da se ona pruža za sve građane ( osigurane i neosigurane), a sve ove usluge će finansirati Fond”, navodi se u saopštenju.

Kakos u saopštili, to se odnosi i na one građane koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a koji još nisu regulisali svoj status.

Napominju da će ova privremena mjera trajati do kraja marta, a Fond će i dalje da prati epidemiološke smjernice  i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti.

Apeluju na sve građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije  koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju  i slično kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja  ljudi na jednom mjestu.

“Fond na ovaj način nastoji da prati aktuelnu epidemiološku situaciju  i da sa svoje strane učini sve u cilju jačanja preventivnih mjera i suzbijanja širenja virusnih infekcija. Sve informacije koje se tiču prava iz zdravstvenog osiguranja građani mogu da dobiju putem telefona kao i od naših zaštitnika prava koji postoje u svim našim poslovnicama. Imena i prezimena zaštitnika prava sa brojevima telefona jasno su naznačena na našoj internet stranici, a građani mogu da se obrate i putem mejla na zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org”, navedeno je.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!