Kalinić presudio Zvezdi u Istanbulu!

419

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Fenerbahčea 66:63, u 27. kolu Evrolige.

Aktuelni šampion Srbije i regiona odigrao je dobru utakmicu u Istanbulu, ali je u završnici teško dolazio do poena.

Ključni koš na utakmici postigao je nekadašnji igrač Zvezde Nikola Kalinić, koji je na 40 sekundi do kraja pogodio za 66:63.

Ovo je bio sedamnaesti poraz crveno-bijelih u elitnom košarkaškom takmičenju, dok je Fenerbahče ostvario 13. pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Nikola Kalinić sa 10 poena.

Poražene je predvodio duo Panter-Braun sa po 14 poena.

Fenerbahče je bolje otvorio utakmicu od Zvezde i poslije pet minuta igre na semaforu je bilo 10:4.

Crveno-bijeli uspjeli su da se vrate i do kraja četvrtine bio je egal na semaforu. Fener je uspio da dođe do +5, ali je Beron pogodio trojku na isteku dionice i na kratku pauzu otišlo se sa rezultatom 22:20.

Tokom druge četvrtine gledali smo sličnu košarku. Igralo se koš za koš, Zvezda nije dopustila domaćinu da se “odlijepi” i generalno je igrala dobro.

U završnici četvrtine vicešampion Turske došao je do maksimalnih +7, a Beron je ponovo sa tri poena smanjio zaostatak. Na poluvremenu rezultat je bio 41:37 za Fener.

Zvezda je odlično otvorila treću četvrtinu ostavivši i protivnika bez poena u ovodnim minutima. Problem za Zvezdu mogla bi da bude povreda Kuridže koji je loše doskočio i nakon što je izašao sa terena u 3/4, nije se više vraćao.

Crveno-beli su preuzeli kontrolu i vođstvo, međutim do kraja dionice Fener je uspio da dođe do izjednačenja i u posljednju četvrtinu ušlo se sa rezultatom 51:51. Zvezda je dopustila Feneru svega deset poena u 3/4.

U posljednjoj dionici viđena je velika drama. Teško su se postizali poeni što govori podatak da je Zvezda posljednji koš iz igre dala na pet minuta do kraja kada je Braun pogodio za 61:60.

Do kraja Panter je pogodio bacanja na 3:30 i od tog trenutka pa do isteka 40. minuta crveno-bijeli nisu poentirali. Nije ni Fener mnogo pogađao, ali jeste kada je trebalo i na kraju je došao do pobjede.

Ovo je bio sedamnaesti poraz crveno-belih u elitnom košarkaškom takmičenju, dok je Fenerbahče ostvario 13. pobjedu.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!